Τι μαγειρεύει ο Γιάννης Καρβέλης;

«Health4EUkids»: Το πρωτοποριακό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί στην περιοχή ευθύνης της και συντονίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών για τη βελτίωση των συνθηκών υγείας του παιδικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος και της εφαρμογής και υλοποίησης του Πακέτου Εργασίας – Work Package 5 (W.P. 5) “GRUNAU MOVES ” η 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το “Καραμανδάνειο” φιλοξένησε και ενημέρωσε σε δικό της χώρο (ΚΕΦΙΑΠ), μαθητές και δασκάλους των τάξεων Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του 29ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και του 32ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.
Τα παιδιά συμμετέχουν με χαρά σε ένα βιωματικό μάθημα, μαγειρεύοντας υγιεινά σνακ, μαθαίνοντας την έννοια των θερμίδων, τη διατροφική πυραμίδα, με ποιον τρόπο μπορούν να μετρούν οι ίδιοι, τη ζάχαρη που καταναλώνουν αλλά και την στοματική υγιεινή!
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ θέλησε να βρεθεί δίπλα στα παιδιά κατά τη διάρκεια της δράσης, ενώ “μπήκε” στον πειρασμό να μαγειρέψει και να “κριθεί” από την “επιτροπή” την οποία αποτελούσαν παιδιά!
Οι μαθητές περιηγήθηκαν σε σταθμούς εργασίας υπό την καθοδήγηση των της ομάδας του έργου και εθελοντών«Health4EUkids»:
Κοσκινάς Νικόλαος, Δ/ντής Οδοντιατρικής, Κ.Υ. Βορείου Τομέα Πατρών (εθελοντής) Καρυδάς Γεώργιος, προϊστάμενος ΤΕΑ/ΕΛΚΕΑ 6ης ΥΠΕ Ηλιοπούλου Βασιλική, υπάλληλος ΤΕΑ/ΕΛΚΕΑ 6ης ΥΠΕ Λαχανιώτη Λαμπρινή, υπάλληλος Τμήμα Περιφερικού Χάρτη Υγείας. Πρέμτου Κυριακή, Διοικητικός Υπάλληλος στο έργο.
Αιμιλία Γκοτσοπούλου , Φοιτήτρια Διατροφολογίας Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (εθελόντρια) Ελένη Παπαχατζή, Επικουρική Ιατρός ειδικότητας Παιδιατρικής Π.Γ.Ν.Π., Αλεξάνδρα Αγγελακοπούλου, ειδικευόμενη Παιδιατρικής Π.Γ.Ν.Π., Γεωργία Αγγελακοπούλου, Φυσικοθεραπέυτρια (εθελόντρια) Σπυρίδων Παπαχρήστου, ΔΕ Μαγείρων Π.Γ.Ν.Π., (εθελοντής) Κωνσταντίνα Μπάρκα, ειδικευόμενη Παιδιατρικής Π.Γ.Ν.Π., (εθελόντρια) Σοφία Μπένου, ειδικευόμενη Παιδιατρικής, Π.Γ.Ν.Π., (εθελόντρια) Ελένη Γκούτη, ειδικευόμενη Παιδιατρικής, Π.Γ.Ν.Π., (εθελόντρια) Πολύτιμη ήταν η βοήθεια και η συνδρομή του προσωπικού του ΚΕΦΙΑΠ.

Σχετικά Άρθρα