ΠΑΤΡΑ: Αύριο η κηδεία της Νανάς Δούκα

Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 100 ετών, η ιστορική εκδότρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», της Πάτρας, Νανά Δούκα.

Η Νανά Δούκα ήταν κόρη του εκδότη της εφημερίδας, Χαράλαμπου Φραγκόπουλου, η οικογένεια του οποίου είχε ιδρύσει την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Είχε σπουδάσει στη σχολή καλογραιών στην Νάξο, αλλά και στο Παρίσι, ενώ μητέρα της ήταν η Γιώτα Αθανασιάδου, αρθρογράφος και εκδότρια της «Πελοποννήσου», η οποία μετά τη χηρεία της έκανε δεύτερο γάμο με τον Κωνσταντίνο Παπαγγελούτσο, που υπήρξε διευθυντής και αρθρογράφος της εφημερίδας.

Μετά τον θάνατο της Γιώτας Παπαγγελούτσου τη δεκαετία του ’80, η Νανά Δούκα ανέλαβε την έκδοση της εφημερίδας μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της, Σπύρο Δούκα, έως και το 2011, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στην πορεία του περιφερειακού Τύπου και ακολουθώντας πάντα την οικογενειακή παράδοση του πατέρα της και των θείων της Διονύση, Ηρακλή και Νίκου, που ήταν οι ιδρυτές της εφημερίδας.

Η Νανά Δούκα είχε πάντα ενεργό ρόλο στην εφημερίδα, ενώ για πολλά χρόνια αρθρογραφούσε, έχοντας τη δική της στήλη, την οποία υπέγραφε, ως «Νι Δέλτα».
Πηγή: Εφημερίδα «Πελοπόννησος»

Επίσης, μαζί με τον σύζυγό της Σπύρο Δούκα, είχαν ιδρύσει το ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στη μνήμη της κόρης τους, Λήδας, που έφυγε νωρίς από τη ζωή, με κύριο σκοπό την προσφορά κοινωφελών υπηρεσιών προς την κοινωνία της Πάτρας.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024, στις 2:00 μετά το μεσημέρι, στον ιερό ναό των Αγγέλων, στο πρώτο δημοτικό κοιμητήριο της Πάτρας.

Σχετικά Άρθρα