ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: “Την έπεσαν” σε Κολλέγιο… κάτω από την Αστυνομία της Πάτρας

Η πρώτη επίθεση, πανελλαδικά, σε ένα ιδιωτικό ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, συνέβη στην Πάτρα. Και μάλιστα η ευθύνη της πράξης αναλήφθηκε ήδη από τον αντιεξουσιαστικό χώρο στην ιστοσελίδα indymedia.

Όλα συνέβησαν το πρωί της περασμένης Τρίτης, στο CityUnityCollege που λειτουργεί στην οδό Μαιζώνος. Οι δράστες επιτέθηκαν στις 2.30 τα ξημερώματα, με μπογιές τις οποίες πέταξαν στο κτήριο ενώ φρόντισαν προτού αποχωρήσουν να σπάσουν και μια τζαμένια ταμπέλα με το λογότυπο του κολεγίου.

Ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές και αναζητήθηκε οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε επιχειρήσεις της περιοχής ενώ εξετάστηκε προσεχτικά το υλικό των καμερών που λειτουργούν στο ίδιο το κτήριο. Ήδη, η υπεύθυνη του κολεγίου υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Βέβαια δεν χρειάστηκε να γίνει περαιτέρω έρευνα εφόσον την επομένη κιόλας η πλευρά των δραστών φρόντισε μόνη της να γνωστοποιήσει και να δείξει δημόσια ποιος είναι υπεύθυνος για αυτή την πράξη, αφού στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου προβάλλεται προταγμένα το κείμενο με τίτλο: [Πάτρα] Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο ιδιωτικό κολλέγιο CopyUnityCollege.

Μιλώντας στην «Πολιτεία» η υπεύθυνη του Copy UnityCollege (για ευνόητους λόγους δεν θέλησε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της) σχολίασε ότι:

«Εμείς καλούμαστε να κάνουμε μάθημα σε νέες και νέους, δεν είμαστε πολιτικοί. Είμαστε άνθρωποι που υπηρετούμε την εκπαίδευση και έχουμε ταχθεί να μεταφέρουμε την γνώση σε εκείνους που την αναζητούν και την έχουν ανάγκη για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Το αν κάποιοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο δε σημαίνει ότι πρέπει εμείς να γινόμαστε στόχος. Και εν προκειμένω γίναμε εμείς, διότι τυγχάνει το δεύτερο κολέγιο που λειτουργεί στην πόλη, να βρίσκεται σχεδόν απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση».

 

Το κείμενο που περιλαμβάνεται στη δημοσίευση περί ανάληψης της ευθύνης, έχει ως εξής:

1 city college

«Στην συνεχή επέλαση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης τα τελευτάια χρόνια στον Ελλαδικό χώρο βρήκαν γόνιμο έδαφος εγχώρια και διεθνή αφεντικά να κερδοφορήσουν στο όνομα της παίδειας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία με βαση τα ευρωπαικάπροτύπα οδεύει με γοργούς ρυθμούς προς την μετατροπή της σε ενα ακόμα προιόν εμπορίου. Απο τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και τους υποχρεωτικά βαση νόμου ιδιώτες εργολάβους μεσα στην κοινωνική μέριμνα των κρατικών πανεπιστημίων (σύτιση,καθαριότητα), τους μάνατζερ και τις εταιρίες-χορηγούς, τις επιχειρήσεις μεσα στα campus (τρανταχτό παραδειγμά στην πόλη της πάτρας τα Coffeeisland) το κεφάλαιο επελαύνει μεσα στους χωρους του πρώην ασυλουοπως αποπειράται να επελαθεί με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων σε ολους τους τομεις της ζωης.

Μέσα σε αυτή την συνθήκη δεν μας φαντάζει διόλου περίεργο το γεγονός πως τοσο στη Πάτρα οσο και σε άλλες πόλεις βρήκαν πρόσφορο έδαφος να ευδοκιμήσουν λογις και λογις ιδιωτικών συμφερόντων ΙΕΚ και κολλέγια για τα οποια η παράκαμψη του άρθρου 16 μέσω του νομοσχεδίου “ελεύθερο πανεπιστήμιο” αποτελεί την ιδανική συνθήκη για την αναβάθμιση των πτυχίων που παρέχουν σε βαθμό ισάξιο με αυτον των δημόσιων πανεπιστημίων οδηγόντας σε επακόλουθη υποβάθμιση των δημοσίων καθως δεν θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικα, οδηγόντας τα είτε στο κλείσιμο είτε στον δρομο της εμπορευματοποίησης , υψώνοντας ακομα μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς στην προσβασιμότητα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την παιδεία.

  • Για όλα τα παραπάνω τα ξημερώματα της Τετάρτης 14/02 επιτεθήκαμε  πρόσοψη του ιδιωτικού κολλεγίου CityUnityCollege στην οδό Μαιζώνος 5 σπάζοντας την πινακίδα του και βάφοντας ολη την πρόσοψη του με χρώμμα .
  • στηριζουμε τα αναρχικά-ελευθεριακά καλέσματα στην πανεκπαιδευτική πορεία της Πέμπτης

ΜΠΑΤΣΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ»

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

1 city kollege g1 city kollege b

Σχετικά Άρθρα