Απειλείται με καθαίρεση ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος!

ΑΠΕΙΘΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

 

Ακόμη και με καθαίρεση απειλείται πλέον ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος ο οποίος με συνέντευξη που έδωσε σε διαδικτυακό κανάλι και ιστότοπο, όχι μόνο δήλωσε υπέρμαχος της Ρωσικής Εκκλησίας, του Πούτιν κλπ αλλά για μία ακόμη φορά δήλωνε πως δεν αναγνωρίζει τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο θεωρώντας τον… αιρετικό (παραβιάζοντας τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος) αλλά και … απαξιώνοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον οποίον συνεχώς έχει στον στόχο του μαζί με άλλους δήθεν ορθόδοξους φανατικούς της Πάτρας.

 

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος κατηγορεί τον π. Αναστάσιο για τα εξής:

 

  1. Δήλωσε πως εκφράζει την υποστήριξη και τον σεβασμό του στον πρώην Μητροπολίτη Κίεβου Ονούφριο και τους πιστούς του που… «μαρτυρούν» (φιλορώσοι).

 

  1. Δέχεται ότι ο Ονούφριος (που δεν αναγνωρίζεται από την Εκκλησία της Ελλάδος)… μνημονεύει τον Πατριάρχη Μόσχας.

 

  1. Εξέφρασε προσωπικές απόψεις και μάλιστα αγνοώντας τις αποφάσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Ουκρανικό και τάχθηκε συνεχώς υπέρ του Πατριάρχη Μόσχας και του πρώην Μητροπολίτη Ονούφριου που είναι φιλορώσος.

 

Ο Μητροπολίτης Πατρών στην κλήση προς απολογία επισημαίνει: «Επιδεικνύεις ούτω ανεπίτρεπτον εκκλησιαστικό ήθος και αντιεκκλησιαστική συμπεριφορά, ως κατά συρροήν πράττεις διαχρονικά, παρ΄;α τας εν πλησμονή αγάπης πολλάκις συστάσεις μας, επιδεικνύοντας απείθιαν εις την προϊσταμένη σου Εκκλησιαστική αρχή. Καταφρονείς δε, τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου που ελήφθησαν το 2019 σχετικώς με το εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας μη αποδεχόμενος αυτάς. Ευτυχώς όμως και δυστυχώς δι εσέ, που η Αγία μας Εκκλησία διοικείται από το Συνοδικό Σύστημα, εν Πνευμάτι Αγίω. Το ανωτέρω Κανονικόν αδίκημα, προβλέπεται και τιμωρείται, η απείθεια δηλαδή προν τον οικείον Επίσκοπον, εν προκειμένω προς εμέ, ο οποίος συντάσσομαι με την απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία αναγνωρίζει την αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας υπό τον Μητροπολίτη Επιφάνιο. Σημειωτέον δε ότι έχεις υποπέσει σε κατά συρροή εις το ανωτέρο κανονικό αδίκημα διότι παρεχώρησες την ανωτέρω διαδικτυακή συνέντευξη χωρίς την άδεια του Επισκόπου σου, εξάλλου άλλωστε αυτό σε χαρακτήριζε ανέκαθεν. Αλλά και γενικώς με την ως άνω αήθη συμπεριφορά σου, καταφρονείς και την οικεία Εκκλησιαστική Αρχή, αδίκημα το οποίο προβλέπεται και τιμωρείται.

 

Στη συνέχεια με απαντήσεις που έδωσες για την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατηγόρησες άμεσα τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αδίκημα το οποίο τιμωρείται με καθαίρεση: «εις τις κληρικός υβρίσει τον Επίσκοπον καθαιρείσθω»!

 

Και συνεχίζει ο Μητροπολίτης Πατρών: «Με τις απαντήσεις που έδωσες υποπίπτεις εις σοβαρά κανονικά αδικήματα αφού αφ’ ενός μεν προβαίνεις πολλάκις εις εξύβρισιν του Μακαριωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου εξισώνοντάς τον με τον αιρετικόν Νεστόριον, Μεκδόνιον και το λατινόφρονα Μητροφάνην, και αφετέρου προτρέπεις και προκαλείς δημόσια εις τέλεσιν αδικημάτων ήτοι την σύγκλιση Πανορθοδόξου Συνόδου με πρόσκλησιν αναρμόδιου Πατριάρχου, διαπράττοντας το κανονικόν αδίκημα της εξυβρίσεως.

 

Με τις απαντήσεις που έδωσες για τον Μητροπολίτη Επιφάνιο που θεωρείς… ψευτοεπίσκοπο, και την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας «ψεύτικη Εκκλησία», διέπραξες το αδίκημα του σκανδαλισμού των πιστών.

 

Ο Μητροπολίτης κάλεσε τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο σε απολογία την Τρίτη 23 Ιανουαρίου για τρία σοβαρά αδικήματα:

 

  1. Απείθεια και καταφρόνηση του οικείου Επισκόπου κατά συρροή

 

  1. Εξύβριση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κατά συρροή

 

  1. Σκανδαλισμού των πιστών κατά συρροή.

 

Αναμένεται η απόφαση του Μητροπολίτη και η τιμωρία του π. Αναστασίου.

 

Σχετικά Άρθρα