Ο Πατρινός ηθοποιός Γιάννης Στόλλας και η καριέρα του στην Αθήνα

Ο Γιάννης Στόλλας είναι Πατρινός ηθοποιός του θεάτρου που διαπρέπει στην Αθήνα ενώ διδάσκει και υποκριτική.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΛΛΑΣ
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Πρότυπη Σχολή Πατρών. Αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου (1993). Από το 2014 διδάσκει Υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Πειραϊκού Συνδέσμου. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, Λάρισας, Κέρκυρας, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , τα περισσότερα Αθηναϊκά Θέατρα και τους σκηνοθέτες Κ.Τσιάνο, Ν.Μαστοράκη, Μ.Λυμπεροπούλου, Γ.Μπέζο, Π.Βασιλόπουλο, Σ.Φασουλή, Κ.Φοντούκη, Θ.Εσπίριτου, Κ.Ρουγγέρη, Ν.Αρμάο, Θ.Μουμουλίδη, Β.Θεοδωρόπουλο, Β.Νικολαίδη, Θ.Θεολόγη, Γ.Ρήγα, Κ.Καστανά, Ζ.Λασάλ, Φ.Μπουντούρογλου, Γ.Θεοδοσιάδη, Χ.Σπηλιώτη, Β.Βολιώτη, Ρ.Οικονομίδου, Γ.Κακλέα, Κ.Μαρκουλάκη, Χ.Δήμα, Σ.Θεοδωράτου, Ν.Κουτελιδάκη , Γ.Εμιρζά, κ.α.
Έπαιξε στα έργα : Ποίηση Βροχή Μουσική, Οι Κάφροι, Ορέστεια, Σταχτοπούτα, Πλούτος, Μελό, Ανδρομάχη, Λα Μοσκέτα, Πεντάμορφη και το τέρας, Η Τραπεζαρία , Όρνιθες, Οθέλλος, Μορμόλης, Αλχημιστής, Τα γούστα του κ. Σλόαν, Βάτραχοι, Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, Βασιλικός, Ειρήνη, Φοιτηταί, Δον Κιχώτης, Η Σπασμένη Στάμνα, Λυσιστράτη, Αγκά Σφι+Φι, Σκουπίδια Δεν Βλέπω, Δεν Ακούω, Δεν Μιλάω, Ο Βιολιστής στην Στέγη, Ο κύκλος με την κιμωλία, Ο Υπάλληλος, Φλωρεντινή Τραγωδία, Πολύ Κακό για το Τίποτα, Ξενοδοχείο Ο Παράδεισος, Οι Αγαπητικοί της Βοσκοπούλας, Η δε γυνή να φοβήται, Απατεώνες και Τζέντλεμαν, Επιθεωρητής Αντρέ, Αντιγόνη, Φιλάργυρος, Μεφίστο, Φιλουμένα Μαρτουράνο, Ο Θάνατος του Εμποράκου, Βιοτεχνία Υαλικών, Κατ’ οίκον εργασία, Οι Γαμπροί της Ευτυχίας, Ο Βυσσινόκηπος, Mόμπυ Ντικ, Anima Eterna, Καλιφόρνια Ντρίμιν Νο2 κ.α.
Στην Τηλεόραση – Κινηματογράφο – Ραδιόφωνο στα : Γόβα Στιλέτο, Τμήμα Ηθών, Το Κλειδί, Επτά Θανάσιμες Πεθερές, Έλλη Λαμπέτη, Πόσο Γλυκά με Σκοτώνεις, Βέτα Κουήν, O Γάμος της κόρης μου, 8, Post Human Kind, Ερμηνεία Αγάπης, Χαρακτήρες κ.α.
Στη Δραματική του Πειραϊκού Συνδέσμου διδάσκει Υποκριτική από το 2016. 🎭

Σχετικά Άρθρα