Σεξ: Πόσα αποκαλύπτει το… μέγεθος για τον χαρακτήρα του άνδρα
Όσο η απάντηση στο εάν τελικά το μέγεθος μετράει, αναφορικά με την απόλαυση στην σεξουαλική επαφή, θεωρείται υποκειμενική, η επιστημονική κοινότητα δίνει απαντήσεις σχετικά με το πώς το μέγεθος μπορεί να επηρεάσει τα στοιχεία του χαρακτήρα των αντρών.
Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Sexuality & Culture, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο New Mexico Highlands συμπέραναν ότι οι… προικισμένοι άνδρες και περιποιούνται την ηβική περιοχή και θεωρούνται πιο ελκυστικοί, εξωστρεφείς και ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ενώ οι λιγότερο προικισμένοι θεωρούνται πιο νευρωτικοί.
Η ερευνητική ομάδα έθεσε ως στόχο να αξιολογήσει πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την προσωπικότητα των ανδρών με βάση μόνο το μέγεθος του πέους τους. Γι΄αυτό, επιστράτευσε 106 συμμετέχοντες (80% γυναίκες), στους οποίους έδειξαν φωτογραφίες 24 πέη που διέφεραν ως προς την περίμετρο, το μήκος και την ποσότητα των ηβικών τριχών.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με το τι πίστευαν για τον χαρακτήρα των αντρών και τις επιδόσεις τους στο σεξ, κρίνοντας μόνο από τη φωτογραφία.
Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν σημαντικές συσχετίσεις μεταξύ του μεγέθους του πέους, των ηβικών τριχών και των αντιληπτών χαρακτηριστικών της προσωπικότητας. Τα μικρότερα και λεπτότερα μόρια συνδέθηκαν με περισσότερο νευρωτισμό, ενώ οι άνδρες με μεγαλύτερα και φαρδύτερα πέη θεωρήθηκαν πιο ελκυστικοί, πιο σεξουαλικά ενεργοί, καλύτεροι στο κρεβάτι, πιο εξωστρεφείς, πιο ευσυνείδητοι και πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.
Τέλος, φαίνεται ότι η περιποιημένη ηβική περιοχή είναι η καλύτερη επιλογή για τους άνδρες, καθώς θεωρήθηκαν πιο ελκυστικοί.
Συνολικά, τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι εντυπώσεις μπορούν να σχηματιστούν για τους άνδρες με βάση μόνο τα πέη τους.
«Ενώ οι περισσότερες έρευνες έχουν δώσει προτεραιότητα στις εικόνες του προσώπου και τα βιογραφικά των δυνητικών συντρόφων, τα παρόντα ευρήματα κάνουν ένα βήμα παραπέρα, για να διερευνήσουν πώς οι εικόνες των μορίων μπορούν να συμβάλουν στην ολιστική αντίληψη του ατόμου μέσα στους ψηφιακούς χώρους», σύμφωνα με τους ερευνητές.
Οι ερευνητές ευελπιστούν τώρα ότι θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω μελέτες, στις οποίες θα αξιολογείται πραγματικά η προσωπικότητα των ανδρών, για να διαπιστωθεί πώς συγκρίνεται με τις αντιλήψεις που βασίζονται μόνο στα προσόντα τους.