Στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών όλα τα στοιχεία

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του γονιδιακού ελέγχου βρίσκονται οι Εισαγγελικές Αρχές της Πάτρας για να κλείσει η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εδώ και έναν χρόνο με αφορμή τους θανάτους τριών βρεφών από την Αχαΐα.
Ο φάκελος άνοιξε τον Οκτώβριο του 2023 με πρωτοβουλία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών Κωνσταντούλας Αθανασοπούλου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα διερεύνηση για την υπόθεση μετά τον θάνατο του δεύτερου βρέφους της 23χρονης Ειρήνης Μουρτζούκου από την Κάτω Αχαΐα.

Η Εισαγγελική Αρχή της Πάτρας παρενέβη διότι η αιτία των θανάτων των δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα, χαρακτηρίστηκε ως απροσδιόριστη για το δευτερο και από πνευμονιτιδα το πρώτο, και ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης. Από την πρώτη στιγμή η Εισαγγελία ζήτησε αντίγραφα των ιατρικών φακέλων, των ιατρικών εκθέσεων, της νεκροψίας – νεκροτομής και των ιστολογικών εξετάσεων, αντίγραφα των όλων εγγράφων του Καραμανδανείου από την εισαγωγή του βρέφους για νοσηλεία μέχρι τη διακομιδή του στο «Αγίας Σοφίας», εξετάστηκαν όλοι οι γιατροί που επιμελήθηκαν των τριών περιστατικών που αφορούν θανάτους βρεφών στην Πάτρα. Εκτός από τους δύο θανάτους των βρεφών της 23χρονης, στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πατρών

Παράλληλα, η παραγγελία του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών Νίκου Νικολάου που διατάχθηκε προχθές και έφερε στο φως χθες η «Γ», με αφορμή και τον θάνατο του βρέφους από την Αμαλιάδα θα συσχετιστεί στην ήδη σχηματισθείσα δικογραφία, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της περαίωσής της.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΒΡΕΦΩΝ

Στην ήδη σχηματισθείσα δικογραφία διερευνώνται τα παρακάτω τραγικά περιστατικά:

-Ο θάνατος ενός αβάπτιστου κοριτσιού που σημειώθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 2021. Πρόκειται για την κόρη μιας φίλη της 23χρονης Ειρήνης, η οποία είχε αποκαλύψει πως ήταν παρούσα όταν το μωρό της φίλης της να έσβηνε ξαφνικά.

-Στις 19 Ιουνίου του 2022 απεβίωσε το πρώτο βρέφος της 23χρονης Ειρήνης, μόλις 20 ημερών. Τότε η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι και βρήκε το παιδάκι της χωρίς τις αισθήσεις του, ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο και διακομίσθηκε το μωρό πολύ γρήγορα στο κέντρο υγείας, οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα. Για τον θάνατο του 20 ημερών βρέφους σχηματίστηκε δικογραφία, όπου και η μητέρα και η γιαγιά είχαν πάει στην Αστυνομία για να καταθέσουν.

-Το δεύτερο βρέφος της 23χρονης, ηλικίας δύο μηνών, διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο τον  Σεπτέμβριο του 2023, με την μητέρα να αναφέρει στους γιατρούς ότι το παιδία είχε σπασμούς. Το παιδί νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες στο Καραμανδάνειο και οι γιατροί έκριναν πως θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις και διακομίσθηκε στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία», όπου μετά από ένα μήνα νοσηλείας απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου του 2023.

Σχετικά Άρθρα