ΠΑΤΡΑ: Στην Ανω Πόλη γίνεται… της κακομοίρας! Σπάνε πόδια και αυτοκίνητα και… κανείς δεν δίνει απαντήσεις

Περιοχή… των τροχαίων ατυχημάτων η Ανω Πόλη, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Γνώμη»! Λόγω των έργων που έχουν «βαλτώσει» στην συνοικία γύρω από το Κάστρο και το παλιό δημοτικό Νοσοκομείο, και επειδή ακόμη και στους πεζόδρομους… κυκλοφορούν και σταθμεύουν οχήματα, δεν λείπουν τα ατυχήματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών έχουν γίνει τα εξής ατυχήματα:

Οδηγός δικύκλου (νεαρής ηλικίας) έπεσε μέσα σε «όρυγμα» στα έργα, κοντά στις σκάλες Αγίου Νικολάου επί της οδού Φρουρίου, τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Εργαζόμενος διανομέας τροφίμων, εν ώρα εργασίας μην μπορώντας να κρατήσει το μηχανάκι του στις λακκούβες αναγκάστηκε να κατεβάσει το πόδι του και δυστυχώς… υπέστη σοβαρό διάστρεμμα με αποτέλεσμα να κληθεί ασθενοφόρο και ως εκ τούτου να μην μπορεί να συνεχίσει την εργασία του! Ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να εργαστεί με όποιες συνέπειες έχει αυτή η κατάσταση για τα οικονομικά του.

Γυναίκα κάτοικος της οδού Δασυλλιου έπεσε στα έργα και έσπασε τα πλευρά της, ενώ η ίδια εκτός των άλλων συντηρεί άτομο του οικογενειακου της περιβάλλοντος το οποίο είναι κατάκοιτο. Άγνωστο πώς θα καταφέρουν να λειτουργήσουν σε καθημερινές ανάγκες.

Γυναίκα κάτοχος ΙΧ μετέφερε τρόφιμα σπίτι της, έπεσε σε όρυγμα με αποτέλεσμα να σπάσει το ψυγείο του αυτοκινήτου της επί της οδού Φρουρίου. Φυσικά τα έξοδα για την επισκευή της βλάβης… κάλυψε η ίδια!

Τα έργα ανάπλασης της Ανω Πόλης εκτελούνται εδώ και δύο χρόνια, όμως οι καθυστερήσεις λόγω της εύρεσης αρχαίων και άλλων προβλημάτων, είναι μεγάλες. Χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στην οδό Φρουρίου. Ο εργολάβος δήλωσε πριν τα Χριστούγεννα στους κατοίκους πως… δεν έχει πληρωθεί και το έργο καθυστερεί. Ακόμη κα σήμερα η πρόσβαση και μετακίνηση στην οδό Φρουρίου είναι δύσκολη έως αδύνατη ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές στα οχήματά τους. Πεζοδρόμια δεν υπάρχουν, ενώ κάποια μάρμαρα που έχουν τοποθετηθεί στα ρείθρα των πεζοδρομίων… δυσκολεύουν τους κατοίκους ακόμη και στο να εισέλθουν μέσα στα σπίτια τους. Ετσι σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι έχουν βάλει… παλέτες έξω από τις πόρτες τους για να μπορούν να εισέλθουν στην οικία τους. Εκτός των παραπάνω είναι γνωστό πως όλη η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα… απέραντο πάρκινγκ, και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται… κανονικότατα πάνω στους διαμορφωμένους πεζόδρομους. Οσο για την δημοτική Αρχή; Προφανώς με τόσα ζητήματα που έχουν αναδειχθεί… δεν μπορεί να δώσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και παράδοσης του έργου! Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Κορδάς, πολλά εξαρτώνται και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Είναι βέβαιο ότι ένα «κομμάτι» κοντά στο Αρχαίο Ωδείο με ψηφιδωτά θα παραμείνει ως χώρος αρχαιολογικός, ενώ άλλα σημεία θα καλυφθούν και πάλι με χώμα και θα παραδοθούν στον εργολάβο ώστε να συνεχίσει το έργο του με τοποθέτηση κύβων πλακόστρωσης.

Σχετικά Άρθρα