ΠΑΤΡΑ: “Μουρμούρα” στον Καρναβαλικό Οργανισμό για την Καρναβαλική Ακαδημία;

Δεν φαίνεται να είδε με καλό μάτι η δημοτική αρχή την ίδρυση της Καρναβαλικής Ακαδημίας από ομάδα “βετεράνων” καρναβαλιστών. Ωστόσο αν κρίνουμε από την δήλωση της Προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού Ηρας Κουρή, έχουν αποφασίσει να δουν κινήσεις… και να κρίνουν. Προς το παρόν αντιμετωπίζουν την Ακαδημία ωες “εταίρο”! Χαρακτηριστική η δήλωση της κυρίας Κουρή: “Η Καρναβαλική Ακαδημία είναι ένας εταίρος, ένα συνεργάτης και θα προσπαθήσουμε να επιλύουμε μέσω αυτού τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι καρναβαλιστές και στη διάρκεια της χρονιάς και στη διάρκεια του καρναβαλιού».

Ωστοσο είναι βέβαιο ότι η ανακοίνωση της ίδρυσης της Καρναβαλικής Ακαδημίας, στην οποία συμμετέχουν οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους  των ιστορικών πληρωμάτων, αλλά και οι αρχηγοί των πληρωμάτων του πρώην ΑΣΟ, προκάλεσε “προβληματισμό” στην Δημοτική Αρχή και την Διοίκηση του Καρναβαλικού Οργανισμού.  ΟΙ συζητήσεις για την ίδρυση μιας καρναβαλικής Ακαδημίας είχαν ξεκινήσει προ πολλού από τα ίδια τα πληρώματα και τους καρναβαλιστές.

Στη συνέχεια έγινε μια αντίστοιχη πρόταση από την πρόεδρο του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή, (το 2020), όμως, ακολούθησε η ρήξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, μετά τα όσα έγιναν με την έξωση των πληρωμάτων από τον ΑΣΟ.

Οπότε η καρναβαλική Ακαδημία που ιδρύεται δεν πρόκειται να έχει καμία σχέση με την πρόταση αυτή και είναι αμφίβολο αν θα επιδιώξει καν συνεργασία με τον Καρναβαλικό Οργανισμό και τον Δήμο.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι η ιδρυτική της διακήρυξη και η επίσημη ανακοίνωση έγινε λίγες μέρες μετά από τις εκλογές που είχαν ως αποτέλεσμα την επανεκλογή της δημοτικής αρχής, μάλλον δεν είναι και τόσο τυχαίο.

Το ποιοι είναι οι στόχοι της και το αν θα προχωρήσει σε ξεχωριστές δράσεις αυτό είναι κάτι που θα ανακοινώσουν τα ίδια τα πληρώματα σε λίγες μέρες από τώρα, κοντά στα μέσα του μήνα, σε συνέντευξη Τύπου θα που δώσουν.

Σχετικά Άρθρα