Ο “βασιλιάς” επενδύει στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ

Με αύξηση κερδοφορίας «τρέχουν» τόσο για το 2023 όσο και για το Α΄ εξάμηνο του 2004 οι δραστηριότητες των εταιρειών του ομίλου Σάμι Φάις.

Στην Πάτρα ο όμιλος εδώ και μια 4ετία παραμένει επικεντρωμένος  στο λιανεμπόριο μέσω του retail και της αντιπροσώπευσης εταιρειών «κολοσσών» στην αγορά των αθλητικών ειδών, ρούχων αλλά και των καλλυντικών.

Επίκεντρο της δραστηριότητάς του παραμένει το παραδοσιακό εμπορικό κέντρο της Πάτρας και δη ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου.

Ο όμιλος διαθέτει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο και δύο ακόμη καταστήματα στην Πάτρα ενώ ήδη σχεδιάζει την επόμενη κίνησή του στην πόλη στο χώρο του λιανεμπορίου.

Η «Under Armour»: Στην κορυφή της δραστηριότητάς τους στην Πάτρα είναι εδώ και μια 4ετία τα αθλητικά «Under Armour». Το εν λόγω πολυκατάστημα στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου 11, αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα σε εμβαδό 500 τ.μ. Το brand «Under Armour» αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αθλητικών ειδών στις HΠA.

Κατάστημα Mango: Η επόμενη κίνηση του ομίλου στην Πάτρα έγινε πριν από μια 3ετία με την Mango, την αγαπημένη μάρκα ρούχων στην Αγίου Νικολάου 35. O πεζόδρομος των μεγάλων πολυεθνικών φιλοξενεί και αυτή τη μεγάλη αλυσίδα fast fashion της οποίας το 82% του τζίρου, ποσό άνω 2 δισ. ευρώ ετησίως, εξακολουθεί να προέρχεται από τις πωλήσεις των γυναικείων συλλογών της. Η Mango με ρούχα για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί, είναι ένα brand που ξεκίνησε από τη Βαρκελώνη το 1984.

Τα Κiko Milano: Το 3ο κατάστημα του ομίλου στην Πάτρα, με έναρξη από το 2021, είναι το Κiko Milano Πάτρας, στη γωνία Αγίου Νικολάου 16 και Ρήγα Φεραίου. Με καταστήματα στα μεγάλα εμπορικά κέντρα The Mall Athens, Γλυφάδα στην Αθήνα, Mediterranean Cosmos και Pop-Up Store αλλά και στο εμπορικό κέντρο Notos Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη, το Kiko Milano λειτουργεί αποκλειστικά μέσω του ομίλου Φάις.

Ξενοδοχεία, κατασκευές, yachting

Ο Σάμι Φάις μέσα επεκτάθηκε κατά την τελευταία 4ετία και στον ξενοδοχειακό κλάδο με το πεντάστερο ξενοδοχείο Radisson Blu Zaffron Resort στη Σαντορίνη ενώ έχει προχωρήσει και τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του ιστορικού ακίνητου Castello Bibelli στην Κέρκυρα

Τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται στο yachting μέσω της συνεργασίας που ξεκινά με την εταιρεία Camper και Nicholson, στους εξοπλισμούς γυμναστηρίων μέσω της Techno Gym και τα καταστήματα παγωτού και εστίασης Bufala Gelato. Είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αμερικανικών μοτοσυκλετών Indian στην ελληνική αγορά και στο παρελθόν υπήρξε αντιπρόσωπος της Harley Davidson. Ο Σάμι Φάις ξεκίνησε στην Ελλάδα το 1997 με τη NIKE, ενώ πρόσφατα διέκοψε μετά από μια 10ετία τη συνεργασία του με την ADIDAS.

Οικονομικά στοιχεία

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ το 2023, με κέρδη στα 34 εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά πολύ τις επιδόσεις του 2022 (κύκλος εργασιών 163,3 εκατ. ευρώ). O όμιλος επέστρεψε σε κερδοφορία καθώς το 2020 είχαν καταγραφεί ζημιές 9,1 εκατ. ευρώ.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα κάνει κάποια κίνηση προς το εμπορικό κέντρο Φουρλή στην πρώην ΑΒΕΞ στην Πάτρα (Ten Brinke) αλλά είναι γνωστό ότι, εκτός της ΝΙΚΕ που είναι και η παραδοσιακή ισχύς για τον όμιλο και την PUMA, ο Φάις έχει καταρτίσει από το 2023 πλάνο επαναφοράς και ανάπτυξης της Levi’s στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα