Νέο…λουλούδι στο Επιμελητήριο Αχαΐας!

Την υποψηφιότητά του για την Προεδρία του Επιμελητηρίου Αχαΐας ανακοίνωσε ο  εκδότης της εφημερίδας “Πελοπόννησος” Θεόδωρος Λουλούδης, προκαλώντας ήδη αρκετές συζητήσεις στους πολιτικούς και επιμελητηριακούς κύκλους. Η πληροφορία υπήρχε εδώ και καιρό και επιβεβαιώθηκε όταν ο εκδότης, με δημόσια δήλωσή του, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, έχοντας μάλιστα καταλήξει και στο όνομα του συνδυασμού: “Επιμελητήριο Πρωταγωνιστής” είναι η ονομασία της ανακοινωθείσας παράταξης του κ. Λουλούδη.

Η δήλωσή του ήταν η εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στα τριάντα και πλέον έτη της επιχειρηματικής μου σταδιοδρομίας είχα τη χαρά να γνωρίσω πολλούς και πολλές από εσάς στους διάφορους τομείς που έχω δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν την αγάπη μου για τον τόπο μου, την Αχαΐα. Γεννήθηκα εδώ, μεγάλωσα εδώ και ζω εδώ με την οικογένειά μου. Η Αχαΐα ήταν ο τόπος που έκανα τα πρώτα μου επιχειρηματικά βήματα και φιλοξενεί μέχρι σήμερα όλες τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες. Όπως γνωρίζει πολύ καλά όποιος ασχολείται με το επιχειρείν, δεν υπάρχουν εύκολοι και σύντομοι δρόμοι για να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Το βίωσα σε καθετί με το οποίο καταπιάστηκα, ξεκινώντας από το μηδέν, αφιερώνοντας όλο τον χρόνο, την ενέργεια και τις γνώσεις μου για να επιτύχω τον στόχο μου, σε μια σταδιοδρομία που με περηφάνεια χαρακτηρίζω αυτοδημιούργητη.

Πιστεύω ακράδαντα πως για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, χρειάζεται ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών. Χρειάζεται η συμμετοχή κάθε ενός από εμάς. Εμείς οφείλουμε να γίνουμε ο καταλύτης των αλλαγών που επιθυμούμε. Για τον λόγο αυτό αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας.Με μια ομάδα καταξιωμένων συνεργατών που μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και τις ίδιες αξίες, θέλουμε να εξελίξουμε το “Επιμελητήριο Πρωταγωνιστή” στην ανάπτυξη του επιχειρείν, στην ανάπτυξη της Αχαΐας. Οραματιζόμαστε ένα Επιμελητήριο που θα παρέχει υποστήριξη, καθοδήγηση και καλύτερες υπηρεσίες σε κάθε μέλος του, από τη μικρή ατομική επιχείρηση μέχρι την ανώνυμη εταιρεία.Ένα Επιμελητήριο που θα στοχεύει στον πολλαπλασιασμό των ευκαιριών χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, για όσες το δυνατόν περισσότερες αχαϊκές επιχειρήσεις.Ένα Επιμελητήριο που θα λειτουργεί μεθοδικά και θα είναι σε επικοινωνία με τα μέλη του, «ακούγοντας» τις ανάγκες τους και σχεδιάζοντας τις αντίστοιχες δράσεις. Ένα Επιμελητήριο με δυνατή και διεκδικητική φωνή, στα τοπικά, εθνικά και ευρωπαϊκά όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις.

Αποτελώ ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας πάνω από τρεις δεκαετίες, γνωρίζω τα θετικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί όλα αυτά τα χρόνια και ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα, δουλεύοντας όλοι και όλες μαζί, με έναν κοινό στόχο και μια κοινή πυξίδα.Σε όλη την επαγγελματική μου διαδρομή, ποτέ δεν ταυτίστηκα με κινήσεις εντυπωσιασμού και μεγάλα λόγια. Στην πορεία προς τις εκλογές, θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε και να αναλύσουμε το πρόγραμμα, τους στόχους και τις διεκδικήσεις μας.Αυτό που θέτουμε ως διακήρυξη και βασική αρχή μας είναι ότι θα αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο της τοπικής οικονομίας, των επιχειρήσεων και των οικογενειών μας.

Και με το Επιμελητήριο Πρωταγωνιστή μπορούμε να το πετύχουμε».

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ…;

Στο παρασκήνιο πολλά είναι αυτά που λέγονται σε σχέση με τα κίνητρα του επιχειρηματία, αλλά και τις πολιτικές “πλάτες” που μπορεί να έχει σε αυτή την “επιθετική” κίνησή του για το Επιμελητήριο Αχαΐας. Πώς αποφάσισε και γιατί σε αυτή τη συγκυρία ο ίδιος να είναι υποψήφιος σε έναν Φορέα στον οποίο δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ; Ποιοι είναι αυτοί που θα τον στηρίξουν και με ποιους συνεργάτες – υποψήφιους θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των εκλογών; Υπάρχουν άλλοι λόγοι και στόχοι που υπαγορεύουν αυτή την κάθοδο;

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποψηφιότητα Λουλούδη έρχεται εξαιρετικά νωρίς, καθώς οι εκλογές στο Επιμελητήριο θα γίνουν τον Δεκέμβριο του 2024 δηλαδή υπάρχει μπροστά μας ένας ολόκληρος χρόνος. Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, την απόφαση του να είναι εκ νέου υποψήφιος έχει ήδη πάρει και ο νυν Πρόεδρος του Φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ενώ υποψήφιος δηλώνει ότι θα είναι και πάλι και ο Αντώνης Κουνάβης, ίσως αυτή τη φορά από τη θέση του επικεφαλής παράταξης. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται επίσης η κάθοδος τόσο της παράταξης του ΚΚΕ, όσο και της παράταξης από την Αιγιάλεια που παραδοσιακά κατέρχεται στις εκλογές.

Επίσης, ακόμη δεν έχει προκύψει τι τελικώς θα κάνουν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν δηλαδή θα “κατεβάσουν” παρατάξεις στις εκλογές του Επιμελητηρίου.

Σε κάθε περίπτωση, το παιχνίδι για το Επιμελητήριο Αχαΐας επί της ουσίας μόλις ξεκίνησε και θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
guest

 

0 Comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΗΣΙΜΑ

Πένθη

Κηδείες Τρίτη 12 και Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 Δεκεμβρίου

Εορτολόγιο

Σπυρίδων, Σπυρίδωνας, Σπύρος, Σπυρέτος, Σπυράκης, Σπυράκος, Σπήλιος, Σπυριδούλα,…

Ποιοι γιορταζουν σημερα

Εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία σημερα

Φαρμακεία

Βρείτε τα εφημερεύοντα φαρμακεία

εφημερεύοντα φαρμακεία Πάτρα εφημερεύοντα Νοσοκομεία Πάτρας

Νοσοκομεία

Βρείτε τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία

εφημερεύοντα Νοσοκομεία Πάτρα

Πάτρα Βουλκανιζατέρ

Βουλκανιζατέρ

Πατρα βουλκανιζατερ

 

Eφημερίδα ΠελοπόννησοςΘέλεις να μαθαίνεις όλα τα τελευταία νέα από την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ πρώτος;ΝΑΙΟΧΙ

 

 

Σχετικά Άρθρα