«Κόντρα» με αιχμές μεταξύ Α. Κουνάβη και Κ. Λίγκα με φόντο τον Μητροπολίτη Πατρών και τον κληρικό Αναστάσιο Γκοτσόπουλο…

Διάσταση απόψεων μεταξύ του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Αχαΐας Αντώνη Κουνάβη και του γνωστού πατρινού Κώστα Λίγκα που εδώ και πολλά χρόνια ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Αντικείμενο της διαφωνίας μια ανάρτηση του Κώστα Λίγκα με στην οποία ανέφερε τα εξής:

 «Αποτελεί πλέον μέγιστη πρόκληση η παραμονή του Γκοτσόπουλου στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τεράστια, ύποπτη και επικίνδυνη η ευθύνη του Μητροπολίτη Πατρών για την ανοχή στις επαναλαμβανόμενες εκτροπές του και την προστασία που για πολλοστή φορά του παρέχει»!

Στην ανάρτηση του Κ. Λίγκα ήρθε να απαντήσει ο Α. Κουνάβης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κώστα θα πρέπει να σου πω ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών επιτελεί ένα τεράστιο έργο στην ιερά μητρόπολη των Πατρών και χαίρει σεβασμού και εκτίμησης όλων μας, το πως ο σεβασμιότατος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά και ευαίσθητα ζητήματα το γνωρίζει ίδιος και η ιερά σύνοδος και δεν είναι για να συζητούνται δημοσίως».

Ανταπαντώντας στο σχόλιο του προέδρου της ΔΕΕΠ Αχαΐας της Ν.Δ. (και επί σειρά ετών φίλου του) Α. Κουνάβη, ο Κ. Λίγκας με σαφώς αιχμηρότερο τρόπο έγραψε:

«Αντώνη μου, εσύ ως τοπικός και πολιτικός παράγοντας, κάνεις πολύ καλά που υπερασπίζεσαι τον τοπικό μητροπολίτη. Εξάλλου η πολιτική πάντα ήταν στενά συνδεδεμένη με την εκκλησία, αφού ακόμα ο κάθε παπάς μιας ενορίας ή ακόμα περισσότερο ο μητροπολίτης μπορούν να επηρεάζουν και να διαμορφώνουν γνώμη υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων και κομμάτων. Δεν διαφωνώ για το έργο του μητροπολίτη, όπως το παρουσιάζεις. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά του και το καθήκον του σύμφωνα με την εκκλησία. Τι άλλο, άλλωστε θα μπορούσε να κάνει ένας μητροπολίτης ; Η μεγάλη μου διαφωνία είναι ότι ο μητροπολίτης καλύπτει υφισταμένους του που αντιδρούν και “επαναστατούν” εναντίον των νόμων και των αποφάσεων της Κυβέρνησης, ξεσηκώνοντας μάλιστα τους πιστούς εναντίων των νόμων, όπως έγινε προκλητικά και παράνομα στην περίοδο των μέτρων κατά του κορονοϊού από τον συγκεκριμένο παπά. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο παπάς αυτός απασχολεί την κοινή γνώμη. Ούτε ο κάθε διορισμένος παπάς ή μητροπολίτης μπορεί να επεμβαίνει στην επίσημη εξωτερική πολιτική που ασκεί η Κυβέρνηση, ειδικά για το θέμα της Ρωσίας. Και φυσικά κάθε δημόσιο πρόσωπο, ειδικά όταν με αυτό ασχολείται η κοινωνία, πρέπει να δέχεται και την ανάλογη κριτική. Εγώ προσωπικά, δεν φοβάμαι τον “αφορισμό”, όπως δεν τον φοβήθηκε ούτε έδωσε σημασία και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και στελέχη της προηγούμενης Κυβέρνησης, όταν ο “άγιος” του Αιγίου τους … αφόρισε. Όπως δεν συμφωνώ επίσης, ότι αυτά δεν πρέπει να συζητιούνται δημοσίως. Έχει κανένας να κρύψει ή να καλύψει κάτι;»

Σχετικά Άρθρα