ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τοκογλύφος έστειλε μπράβους και χτύπησαν Πατρινό… μέσα σε γήπεδο!

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΠΟΛΙΤΕΙΑ)

 

Δεν έχει τέλος η τοκογλυφία στην Πάτρα και μάλιστα δείχνει να έχει και… αυξητικές τάσεις, από την στιγμή που οι τράπεζες… δεν δίνουν εύκολα δάνεια. Ετσι κάποιοι επιχειρηματίες που έχουν ανάγκη ρευστών για να αντιμετωπίσουν τα υπέρογκα έξοδά τους καταφεύγουν στην λύση του δανεισμού από αδίστακτους τοκογλύφους, πληρώνοντας δυσθεώρητα επιτόκια που φθάνουν και το …6% το μήνα! Αρα σε ένα χρόνο το κεφάλαιο του δανεισμού… σχεδόν διπλασιάζεται!

 

Σε περίπτωση που ο δανειολήπτης δεν πληρώσει στην ώρα του, είτε υπάρχει εκ νέου δανεισμός με περαιτέρω επιτόκιο, είτε αρχίζουν οι πιέσεις για την καταβολή του χρέους. Και αν οι πιέσεις δεν ευοδώσουν… έρχονται και οι μπράβοι! Μία τέτοια περίπτωση απασχόλησε προ ημερών την κοινωνία της Πάτρας καθώς συνέβη σε δημόσιο χώρο και δη σε γήπεδο λίγο έξω από την πόλη. Φίλαθλος – δανειολήπτης τοκογλύφου, είχε μεταβεί στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, όταν ξαφνικά δέχθηκε την «επίσκεψη» δύο μπράβων! Οι οποίοι προφανώς είχαν λάβει εντολή από τον τοκογλύφο. Αφού του είπαν «δύο τρεις κουβέντες» άρχισαν να τον χαστουκίζουν, μπροστά σε κόσμο και να του λένε ότι αν δεν καταβάλλει όλο το ποσό που έχει δανειστεί, συν τους τόκους… θα πάθει πολλά χειρότερα. «Σαν το ψάρι έτρεμε ο κακομοίρης» μας ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού. Οι δύο μπράβοι αφού έστειλαν το «προειδοποιητικό μήνυμα» αποχώρησαν, ενώ και ο επιχειρηματίας… έφυγε άρον άρον από το γήπεδο, αισθανόμενος ντροπή για ότι συνέβη.

 

Και στο παρελθόν είχαν σημειωθεί αρκετά τέτοια κρούσματα (μπράβοι είχαν επιτεθεί και σε γνωστό κατασκευαστή ακινήτων που είχε πέσει θύμα τοκογλύφου), τελευταία όμως και λόγω της κρίσης και των ανατιμήσεων φαίνεται πως τα επεισόδια καλά κρατούν!

 

Άλλο ένα σοβαρό περιστατικό είχε σημειωθεί σε χωριό της Αχαΐας με πρωταγωνιστή νεαρό μπράβο ο οποίος μαζί με δύο άλλους (γνωστούς από τους χώρους των γυμναστηρίων) επιτέθηκαν σε έμπορο της περιοχής, τον χτύπησαν και του ζήτησαν τα χρήματα που όφειλε στον τοκογλύφο. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπεβλήθη μήνυση, ενώ δεν έγινε γνωστό και το όνομα του τοκογλύφου. Και λογικό να μην φθάσει η καταγγελία στην «Ερμού», αφού ο έμπορος φοβήθηκε για την ζωή του, ωστόσο το περιστατικό έγινε γνωστό στην Πάτρα αφού ο νεαρός μπράβος… αυτοδιαφημιζόταν ακόμη και σε γυμναστήριο!

 

Στην «πιάτσα» είναι γνωστό ότι συγκεκριμένος τοκογλύφος έχει «φορτώσει» αρκετά χρήματα στην αγορά της πόλης και πλέον λόγω της κατάστασης θέλει… να το μαζέψει! Και βέβαια πληρώνει «μπράβους» για να επισπεύσει τις διαδικασίες. Πρόκειται για τοκογλύφο με μεγάλη δράση και στο παρελθόν, ο οποίος τελευταία όμως αντιμετωπίζει… δικαστικά προβλήματα!

 

Η σχέση «μπράβων –  τοκογλύφων» έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στις Αρχές, οι οποίες εκφράζουν φόβους πως τέτοιου είδους περιστατικά θα αυξηθούν κατακόρυφα!

 

 

Σχετικά Άρθρα