ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος θρήνος στην κηδεία του Αστυνομικού από την Πάτρα

Τρία λεπτά κράτησε το ψιλόβροχο. Ξεκίνησε όταν ο Χρήστος έβγαινε από την Εκκλησία. Και σταμάτησε ακριβώς τρία λεπτά μετά. Εκλαιγε και ο ουρανός για τον 29χρονο αστυνομικό. Οσοι ήσαν εκεί… δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το φέρετρο περνά μπροστά από τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η σύντροφός του δεν έχει σταματήσει να κλαίει.

 

Ακριβώς δίπλα της ο Γιώργος, ο αδελφός του. Στέκεται προσοχή. Με σφιγμένες γροθιές. Κοιτάζει ευθεία. Με κόπο συγκρατεί τα δάκρυά του. Το φέρετρο περνά μπροστά από τον Ηλία και την Κατερίνα Κουρουνιώτη. Οι αγαπημένοι γονείς του Χρήστου λυγίζουν. Η γαλανόλευκη καλύπτει το σώμα του. Αθάνατος. Ηρωας. Βροντοφώναθαν. Λίγα λεπτά νωρίτερα τον Χρήστο αποχαιρετούσε ο Μητροπολίτης. Εκλαψε 3 φορές ο Σεβασμιώτατος. Διέκοψε 3 φορές τον αποχαιρετηστήριο λόγο του. Αναφέρθηκε στον Χρήστο, την οικογένειά του, την σύντροφο και τον αδελφό του, σε όλους τους αστυνομικούς που έχασαν την ζωή τους για να «φυλάνε όλους εμάς», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ένα στεφάνι έγραψε… «από την δεύτερη οικογένειά σου». Ηταν το στεφάνι των ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής. Συνάδελφος και φίλος του εκφώνησε τον επικήδειο. Με δάκρυα στα μάτια είπε το αντίο στο παλικάρι από την Πάτρα.

 

 

Η πομπή ξεκίνησε από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στην Καλλιθέα Πατρών. Μπροστα η Μπάντα της Αστυνομίας, παιάνιζε πένθιμα. Πίσω το άγημα των φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. με τα όπλα ανά χείρας. Στα 500 μέτρα βρίσκεται το τελευταίο σπίτι του Χρήστου. Λουλούδια έπεφταν βροχή πάνω στον τάφο του, ενώ οι συνάδελφοι του από το άγημα πυροβόλησαν τρεις φορές. Ο Εθνικός Υμνος συγκίνησε τους πάντες και ξαφνικά… σίγησαν όλα. Και ακούστηκε μια βαριά φωνή: «Η σημαία που φορώ έχει ένα λευκό σταυρό». Και τότε εκατοντάδες αστυνομικοί επαναλάμβαναν τους στίχους. «Και θα την υπηρετώ μέχρι να με βρουν νεκρό»!

 

Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος. Εδωσαν το παρών ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Οικονόμου, ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος, ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης Μάνος Λογοθέτης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, εκατοντάδες αστυνομικοί από Αθήνα και Πάτρα κλπ.

 

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΩΝ

 

 

 

 

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

 

 

Εβρεξε για 3 λεπτά μόλις βγήκε το φέρετρο από την Εκκλησία! Εκλαψε και ο ουρανός για τον Χρήστο! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟΕβρεξε για 3 λεπτά μόλις βγήκε το φέρετρο από την Εκκλησία! Εκλαψε και ο ουρανός για τον Χρήστο! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟΕβρεξε για 3 λεπτά μόλις βγήκε το φέρετρο από την Εκκλησία! Εκλαψε και ο ουρανός για τον Χρήστο! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟΕβρεξε για 3 λεπτά μόλις βγήκε το φέρετρο από την Εκκλησία! Εκλαψε και ο ουρανός για τον Χρήστο! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟΕβρεξε για 3 λεπτά μόλις βγήκε το φέρετρο από την Εκκλησία! Εκλαψε και ο ουρανός για τον Χρήστο! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟΕβρεξε για 3 λεπτά μόλις βγήκε το φέρετρο από την Εκκλησία! Εκλαψε και ο ουρανός για τον Χρήστο! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟΕβρεξε για 3 λεπτά μόλις βγήκε το φέρετρο από την Εκκλησία! Εκλαψε και ο ουρανός για τον Χρήστο! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

Σχετικά Άρθρα