Βούιξε η Πάτρα από το σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία – Ποιοι Πατρινοί εμπλέκονται

Βούιξε η Πάτρα από το σκάνδαλο στην Καθολική Εκκλησία. Ο ένας από τους δύο ιερείς που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση ερχόταν και  στην Πάτρα και τον Καθολικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα. Μάλιστα έφθασε σε υψηλόβαθμη θέση στην Καθολική Εκκλησία. “Τι να σου πω; Πέρναμε αντίδωρο από το χέρι του” δήλωσε στο flamis.gr γνωστός Καθολικός Πατρινός επιχειρηματίας.

Τελικά απεδείχθη πως στην επισκοπή Σύρου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας, εντοπίστηκε  το σκάνδαλο με τα περίεργα εμβάσματα ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, που μέσα σε διάστημα μιας πενταετίας έχουν μεταφερθεί σε λογαριασμούς επιχειρηματιών νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα.

Δύο ιερείς της επισκοπής Σύρου, ο ένας πολύ ψηλά ιστάμενος στην ιεραρχία και ένας ακόμη, προερχόμενος από την Κρήτη φέρονται να πρωταγωνιστούν στην υπόθεση.
Έως αυτή την ώρα, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις σε βάρος τους και ελέγχονται τόσο οι λογαριασμοί τους, οι λογαριασμοί των επιχειρηματιών, αλλά και της επισκοπής Σύρου, στους οποίους είχε πρόσβαση τουλάχιστον ο ένας από τους δύο.

Συγκεκριμένα η έρευνα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες υπό τον πρόεδρο και πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, διαπίστωσε πως οι δύο υψηλόβαθμοι καθολικοί κληρικοί έδιναν μεγάλα ποσά σε επιχειρηματίες νυχτερινών κέντρων στην Πάτρα παρουσιάζοντάς τα ως… επενδύσεις.

Μάλιστα, όπως προέκυψε και από την έρευνα, η τελευταία συναλλαγή καταγράφηκε προ λίγων μόνο ημερών και ανερχόταν στο ποσό των 50.000 ευρώ, ενώ ο ένας εκ των επιχειρηματιών είχε και στο παρελθόν σοβαρή εμπλοκή με ποινικά κολάσιμες πράξεις, η οποία σχετιζόταν και πάλι με το χώρο της Εκκλησίας, όχι όμως της Καθολικής.

Ήδη για το γεγονός αυτό έχει ενημερωθεί από την Αρχή και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

 

ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Τουλάχιστον ένα από τα νυχτερινά κέντρα λειτουργεί στην Πάτρα, Ενδέχεται όμως να είναι άλλα τρία (δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί). Το πρόσωπο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση είναι γνωστός Πατρινός που κατά καιρούς είχε καταστήματα στην πόλη. Συνήθως έκανε συνεργασίες με άλλους. Πλέον έχει μισθώσει πασίγνωστο κατάστημα το οποίο και άλλαξε.

Σημειώνεται πως η δράση τους έχει ξεκινήσει εδώ και 8 χρόνια, ενώ για τη μεγάλη υπόθεση ξεπλύματος χρήματος μέσα στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδος φαίνεται να έχει ενημερωθεί και η έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Βατικανό.

Η Αρχή  διαπίστωσε είχαν υπεξαιρεθεί από τα ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας  το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ που οδήγησαν αρχικά στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δυο ιερέων και στη συνέχεια ακολουθώντας το δρόμο τους χρήματος εντόπισαν και τους επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων , που βρίσκονταν πίσω από τους λογαριασμούς που έφταναν τα χρήματα .

 

Η τελευταία ύποπτη διαδρομή εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε  το ποσό των 50.000 ευρώ , ενώ η «βεντάλια» των ερευνών αφορά το σύνολο των χρημάτων που φέρεται να έχουν υπεξαιρεθεί .

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Η Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος με ανακοίνωσή της δηλώνει πως δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την υπόθεση υπεξαίρεσης των 3 εκατ. ευρώ που είχε ως αποτέλεσμα δύο ιερείς και πέντε επιχειρηματίες να μπουν στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος.

«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει.Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος», σημειώνει με σημερινή ανακοίνωσή της.

 

 

Σχετικά Άρθρα