ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: Άφησε “σκόνη” στην Πάτρα και μόνιμες εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο!

Οι Παράκτιες Αθλητικές εγκαταστάσεις Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης (όπως άλλωστε αναγράφει και το επίσημο site της διοργάνωσης), είναι οι πρώτες εθνικές και μόνιμες εγκαταστάσεις για τα αθλήματα παραλίας και άμμου στη χώρα μας.

Είναι δηλαδή το δώρο Αυγενάκη στην ιδιαίτερη πατρίδα του ή αλλιώς το “δώρο” που αρνήθηκε στην Πάτρα λίγα χρόνια νωρίτερα.

Ήδη μάλιστα η συγκεκριμένη εγκατάσταση της Κρήτης, έχει φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball με περισσότερους από 2.000 διαπιστευμένους συμμετέχοντες, καθώς και πολλές άλλες διοργανώσεις.

Αυτό το αθλητικό κέντρο, που κατασκευάστηκε από το Υπουργείο Αθλητισμού, στοχεύει στη φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων μεγάλης κλίμακας καθώς και λιγότερο δημοφιλών πρωταθλημάτων, προκειμένου να συμβάλει στην ήδη ανεπτυγμένη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Και όλα αυτά στο πλαίσιο φιλοξενίας των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» που θα διεξαχθούν από τις 9 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στην Κρητική Πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε βέβαια πως οι 2οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Πάτρας τον Αύγουστο του 2019.

Στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα όπως όλοι θυμόμαστε μετά το τέλος των αγώνων δεν έμεινε τίποτα εκτός από την άμμο μιας και τα γήπεδα άμμου που δημιουργήθηκαν ήταν προκάτ.

Και εκεί είναι η μεγάλη διαφορά με τους φετινούς παράκτιους αγώνες.

Στην Πάτρα ο εχθρός της πόλης Αυγενάκης και οι παρατρεχαμενοί του άφησαν σκόνη. Στο Ηράκλειο μόνιμες αθλητικές εγκαταστάσεις…

Το αθλητικό κέντρο του Ηρακλείου μάλιστα εγκαινιάστηκε ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα στις 13 Ιουνίου 2022 από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε δηλώσει: «Δημιουργήσαμε σε ελάχιστο χρόνο, την πρώτη μεγάλη και μόνιμη εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας και άμμου, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ζωτικό στόχο της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού».

Αυτή η φράση “ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ” είναι κάτι που θα έπρεπε να εξαγριώνει κάθε Πατρινό και να κάνει τους σφουγγοκολάριους πατρινούς που έτρεχαν να φωτογραφηθούν δίπλα του να σκύβουν το κεφάλι από ντροπή. Για ποιο λόγο? Γιατί σε όλες τις ανακοινώσεις της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων του 2019 που διεξήχθησαν στην Πάτρα και μετά τα πολλαπλά παράπονα των πολιτών αλλά και φορέων της Πάτρας, οι απαντήσεις που δίνονταν ακόμα και στην απολογιστική τελική συνέντευξη τύπου,  ήταν πως ο χρόνος δεν έφθανε για μόνιμες αθλητικές εγκαταστάσεις και γι’ αυτό “βολευτήκαμε” με τις προκάτ, παρόλο που ο προϋπολογισμός ήταν 5.500.000 ευρώ και ο χρόνος από την ανάληψη 2 έτη…

Αιδώς Αργείοι…

 

 

 

Σχετικά Άρθρα