Απίστευτο!!! Ζητούν βεβαίωση παρόχου internet αν εκπαιδευτικός επικαλεστεί αδυναμία πρόσβασης για τηλεκπαίδευση στις καταλήψεις!

«Αυτό που πραγματικά τούς ενδιαφέρει, είναι να δυναμώσουν τις απειλές ενάντια στους μαθητές, βάζοντας εμάς, τους εκπαιδευτικούς να παίξουμε αυτό το ρόλο», σημειώνει η ΕΛΜΕ

Ολο και πιο ευρηματικοί στον αυταρχισμό γίνονται καθημερινά ορισμένοι Διευθυντές Εκπαίδευσης, στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν το Υπουργείο να «σπάσει» τις καταλήψεις…

Το τελευταίο «εύρημα» έρχεται από τη ΔΙΔΕ Πειραιά, η οποία χθες σκέφτηκε τα εξής:

Την καταγραφή από τους Διευθυντές/Διευθύντριες ποιοι/ποιες εκπαιδευτικοί έκαναν τηλεκπαίδευση και ποιοι/ποιες όχι και γιατί, την παροχή βεβαίωσης από τον πάροχο internet, σε περίπτωση που κάποιος/κάποια εκπαιδευτικός ισχυριστεί αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο (!) -πρόκειται ασφαλώς για … ”χάκερ” εκεί στη ΔΙΔΕ, αλλά και να καταγραφεί ποιοι/ποιες εκπαιδευτικοί επικαλούνται έλλειψη εξοπλισμού και αδυναμία εργασίας από το χώρο του σπιτιού τους, ώστε να δοθεί σχετικός εξοπλισμός και να υποδειχτούν χώροι σε όμορα σχολεία ή στη ΔΙΔΕ, όπου θα γίνει η τηλεκπαίδευση.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά και καλεί τους συναδέλφους να μην κάνουν webex σε υπό κατάληψη σχολεία. Υπενθυμίζουμε ότι η ΟΛΜΕ (απόφαση Γ.Σ. Προέδρων ΕΛΜΕ 25-9-2021) έχει κηρύξει απεργία – αποχή από την τηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία.

«Αυτό που πραγματικά τούς ενδιαφέρει, είναι να δυναμώσουν τις απειλές ενάντια στους μαθητές, βάζοντας εμάς, τους εκπαιδευτικούς να παίξουμε αυτό το ρόλο», σημειώνει η ΕΛΜΕ.

Σχετικά Άρθρα