ΦΩΤΟ ΣΟΚ: Πατρινός Δεσπότης με γυναίκες, γυμνισμό, ψευδώνυμο για να “κυκλοφορεί” και… καταγγελία για βιασμό ΑμΕΑ

Dr Jekyl και Mr Hide, προσαρμοσμένοι στο πρόσωπο ενός Πατρινού Επισκόπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στους Ιερούς Ναούς και στις συναναστροφές του με τον «κλήρο» ήταν ο ιεράρχης επιστήμονας, με τον θαυμαστό από άμβωνος λόγο του που «συνέπαιρνε» τους πιστούς. Ήταν ο MrHide του γνωστού κινηματογραφικού θρίλερ αλλά… με ράσο!

Τις υπόλοιπες ώρες όμως της ημέρας μεταμορφωνόταν σε Dr Jekyl, γινόταν δούλος του σεξ, ζούσε με την εκάστοτε ερωτική του σύντροφο, έβγαζε τα ράσα και κυκλοφορούσε με πολιτικά και ενίοτε… και χωρίς ρούχα! Γυμνιστής στην φύση με την σύντροφό του να τον βιντεοσκοπεί και εκείνος να επιδεικνύει στην κάμερα τα γεννητικά του όργανα και να κάνει κινήσεις που σίγουρα δεν αρμόζουν σε έναν άγαμο αρχιμανδρίτη που τελικά έγινε Επίσκοπος με βούλα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Στην «κοσμική» του ζωή, όταν παραβαίνοντας κάθε κανόνα της Εκκλησίας και της Ιεροσύνης «πέταγε» τα ράσα και φορούσε πολιτικά ρούχα δεν ήταν ο Επίσκοπος. Ήταν ο Άλκης Παπαδόπουλος. Με αυτό το ψευδώνυμο κυκλοφορούσε στην πόλη, κάνοντας παρέα με επιφανείς Πατρινούς, ακόμη και καθηγητές Πανεπιστημίου. Και φυσικά ποτέ δεν έβγαινε μόνος. Τον συνόδευε πάντοτε η «γυναίκα του», μία καθηγήτρια Θετικών Επιστημών. Ο Επίσκοπος λοιπόν, είχε συνάψει ερωτική σχέση εξαετούς διάρκειας με μία γυναίκα από την Πάτρα. Η γυναίκα ήξερε τα πάντα γι’ αυτόν, όμως είχε δεχθεί το συγκεκριμένο «στάτους»! Γνώριζε δηλαδή ότι βρισκόταν στο ερωτικό κρεββάτι… με έναν Επίσκοπο! Με έναν που κατείχε το ανώτερο αξίωμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Είχε δηλαδή τον ίδιο «βαθμό» με κάθε Μητροπολίτη της ορθοδόξου επικράτειας.

Δεν ήταν όμως η πρώτη γυναίκα. Πριν από την 54χρονη, ο Πατρινός ιεράρχης, διατηρούσε μακροχρόνια σχέση με επίσης Πατρινή που πλέον ζει μόνιμα στην Γερμανία. Ο Επίσκοπος «Άλκης Παπαδόπουλος» διέμενε σε διαμέρισμα κοντά στο στάδιο της Παναχαϊκής. Πριν μερικά χρόνια είχε χρηστεί Επίσκοπος από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και λειτουργούσε σε πρωτεύουσα χώρας του εξωτερικού. Κάποια στιγμή εγκατέλειψε την θέση του, επέστρεψε στην Ελλάδα και βρήκε «καταφύγιο» στην αγκαλιά της συγκεκριμένης όμορφης γυναίκας.

Με την οποία ζούσαν σαν παντρεμένοι. Μόνο παιδί δεν είχαν κάνει. Η γυναίκα έχει έναν αδελφό σε ηλικία 60 ετών, άτομο με νοητική στέρηση, όχι όμως σε εξαιρετικά βαριά μορφή. Ο Επίσκοπος «Άλκης», η σύντροφός του και ο αδελφός της, έμεναν πολλές φορές στο ίδιο σπίτι, πήγαιναν διακοπές, είχαν κοινούς φίλους και διασκέδαζαν.

Μετά την χειροτονία του, και την ανάληψη των καθηκόντων του, κάλεσε την αγαπημένη του στο Παρίσι (φυσικά χωρίς το ράσο)

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Ο Επίσκοπος «Άλκης» συνήθιζε να κάνει μπάνιο γυμνός, όπως και ηλιοθεραπεία. Μάλιστα δεν είχε πρόβλημα όταν η γυναίκα από την Πάτρα, τον φωτογράφιζε και τον βιντεοσκοπούσε… όχι χωρίς το ράσο του, όχι χωρίς παντελόνι, όχι χωρίς μαγιό… αλλά ολόγυμνο!

Μάλιστα σε ένα από τα βίντεο διακρίνεται ο Επίσκοπος «Άλκης» να συνομιλεί ολόγυμνος μαζί της, και όταν εκείνη τον ρωτά με χιούμορ… «αν έχει να δηλώσει κάτι», εκείνος αντί να απαντήσει κάνει την «γνωστή κίνηση» «στοχεύοντας» με το χέρι του τα γεννητικά του όργανα που ήταν… σε κοινή θέα! Οι γνωστοί τους νόμιζαν πως ήταν παντρεμένοι. Άλλωστε ζούσαν στο ίδιο σπίτι.

Κάνοντας ηλιοθεραπεία γυμνός σε νησί του Κορινθιακού κόλπου

ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Η τελευταία εκδρομή για το ζευγάρι και την ερωτική του σχέση ήταν στα Κύθηρα το καλοκαίρι του 2022. Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο 2022, και ενώ ο Επίσκοπος «Άλκης» και η 54χρονη είχαν διακόψει κάθε ερωτική σχέση από τον Αύγουστο 2022, αποκαλύφθηκε κάτι που έμελλε να τους οδηγήσει στα Δικαστήρια και να κατατεθούν μηνύσεις. Το ζευγάρι είχε μεταβεί στα Κύθηρα μαζί  με τον ΑμΕΑ αδελφό της γυναίκας. Ο 60χρονος άνδρας είχε «δεθεί» τόσα χρόνια με τον «Επίσκοπο Άλκη» και τον φώναζε με το μικρό του όνομα. Ως Άλκης.

Φυσικά το «Άλκης» δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό ονοματεπώνυμό του και το χρησιμοποιούσε -προφανώς- για να μην αποκαλυφθεί η «Εκκλησιαστική ταυτότητά» του. Ο Άλκης και η Πατρινή σύντροφός του περνούσαν μια χαρά στα Κύθηρα. Είχαν ξαναπάει στο νησί, τους άρεσε για διακοπές. Όμως η γυναίκα άρχισε να μην αισθάνεται καλά μαζί του και είχε αποφασίσει να διακόψει την σχέση τους. Κάτι που τελικά έκανε τον Αύγουστο. Ο Επίσκοπος το δέχθηκε, δεν έφερε αντιρρήσεις και έφυγε από το σπίτι. Πληροφορίες τον θέλουν να βρίσκεται από τότε στην Γερμανία. Μάλιστα λέγεται πως τον έχουν δει ακόμη και να… λειτουργεί (ως Επίσκοπος και όχι ως Άλκης φυσικά) σε Ναό της Γερμανίας εντός του έτους 2023.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ

Τον Νοέμβριο του 2022 η γυναίκα συζητούσε με τον αδελφό της και του έδειχνε κάποιες φωτογραφίες από τα Κύθηρα. Τότε παρατήρησε πως ο αδελφός της αισθανόταν τρόμο! Άρχισε να τον ρωτά τι έχει συμβεί και τότε τον άκουσε να λέει πως «σε αυτή την παραλία ο Άλκης το είχε βγάλει έξω»! Η 54χρονη εκπαιδευτικός υπέστη σοκ. Μέρα με τη μέρα και με μεγάλη προσοχή και δυσκολία, προσπαθούσε να μάθει όλη την αλήθεια από τον αδελφό της. Ο οποίος τελικά απεικονίζεται σε βίντεο να περιγράφει μία απόπειρα βιασμού από τον Επίσκοπο ένα βράδυ, και στη συνέχεια… μπαράζ βιασμών (σχεδόν κάθε νύχτα).

Στιγμιότυπο από το βίντεο: Ο ΑμΕΑ αδελφός της γυναίκας, περιγράφει τον όπως έχει καταγγελθεί από την ίδια στην Εισαγγελία, βιασμό του

Η πρώην σύντροφος του Επισκόπου πήρε αμέσως όλα τα στοιχεία που είχε και έκανε καταγγελία στην Αστυνομία (τον Φεβρουάριο 2023) αλλά και καταγγελία στο Πατριαρχείο.

Ο Επίσκοπος κατέθεσε εγγράφως μέσω δικηγόρου και δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του καταλογίζονται, πως ουδέποτε έχει προβεί σε τέτοιες πράξεις, και όλα αυτά είναι αποκύημα της φαντασίας της συγκεκριμένης γυναίκας η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και του οφείλει ποσό 57.000 ευρώ.

Η καταγγελία για βιασμό αναμφισβήτητα είναι η πλέον σοβαρή.

Επίσης δεν γνωρίζουμε σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως το οποίο έχει λάβει την καταγγελία με επισυναπτόμενα αποδεικτικά στοιχεία (φωτογραφίες, βίντεο και έγγραφα) εδώ και 9 περίπου μήνες.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Αν εξαιρέσουμε την καταγγελία του βιασμού ενός «παιδιού» (60 ετών ΑμΕΑ με νοημοσύνη 5χρονου) πως το Πατριαρχείο δεν προέβη στις δέουσες ενέργειες για την «διπλή ζωή» του Επισκόπου «Άλκη»; Πως του επιτρέπει να συνεχίζει να ιερουργεί από την στιγμή που μέχρι και βίντεο έχει για την «σκανδαλώδη» ζωή του;

Η γυναίκα είναι αποφασισμένη να φθάσει την υπόθεση μέχρι τέλους. Μάλιστα έχει στην κατοχή της και μαρτυρία από την προηγούμενη δεκαετή ερωτική σχέση του «Άλκη» όταν εκείνος ήταν… αρχιμανδρίτης στην Πάτρα! Η γυναίκα αυτή, τον καλεί τηλεφωνικά, να την αφήσει ήσυχη, τον απειλεί πως θα του κάνει μεγάλο κακό, αν συνεχίσει να ενοχλεί την οικογένειά της και του επαναλαμβάνει συνέχεια πως είναι «σεξομανής» και «άρρωστος». Ήταν η πρώτη γνωστή σχέση του «Άλκη» πριν γίνει Επίσκοπος (ως Αρχιμανδρίτης) και αμέσως μετά γνώρισε στην Πάτρα την εκπαιδευτικό. Η πρώτη γυναίκα (δεκαετής σχέση) του Επισκόπου Άλκη εξακολουθεί και ζει στην Γερμανία.

 

Σχετικά Άρθρα