Υπόθεση Πισπιρίγκου: Τί θα πεί στην απολογία της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Μεθαύριο Πέμπτη (αν δεν συμβεί κάτι άλλο μετά την τυπική παραίτηση του Αλέξη Κούγια) θα ξεκινήσει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στη δίκη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η 34χρονη θα εκθέσει τη δική της άποψη για όσα διαδραματίστηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Η απολογία αναμένεται να είναι επεισοδιακή, όπως και η τελευταία συνεδρίαση της Παρασκευής. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας δήλωσε «τυπική» -όπως τη χαρακτήρισε αργότερα- παραίτηση, όταν το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για διακοπή της δίκης για μία εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με την παρουσία του να «νομιμοποιεί» μια «προκατειλημμένη διαδικασία».

 

Από την πρώτη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει αθώα στην κατηγορία ότι δολοφόνησε την κόρη της. Την ίδια θέση θα επαναλάβει και στην απολογία της, τονίζοντας ότι «δεν χορήγησα εγώ την κεταμίνη». Θα υποστηρίξει ότι δεν είχε τρόπο να βρει τη συγκεκριμένη ουσία, ούτε τον χρόνο να τη χορηγήσει στην εννιάχρονη, καθώς βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου μπαινόβγαιναν γιατροί και νοσηλεύτριες, ενώ η μικρή ασθενής παρακολουθείτο συνεχώς από ιατρικά μηχανήματα. Θα ισχυριστεί ότι οι γιατροί χορήγησαν την κεταμίνη κατά την προσπάθεια ανάνηψης, η οποία ωστόσο δεν αποτέλεσε την αιτία θανάτου, σύμφωνα με τους επιστημονικούς συμβούλους της υπεράσπισης, που έχουν χαρακτηρίσει την ευρεθείσα ποσότητα των 6,5 mg ανά λίτρο αίματος ως θεραπευτική και όχι θανατηφόρα.

Η Πισπιρίγκου θα υποστηρίξει ότι οι γιατροί δεν είχαν υπόνοια δηλητηρίασης, τονίζοντας ότι ο φλεβοκαθετήρας και ο τραχειοσωλήνας αφαιρέθηκαν και απορρίφθηκαν αμέσως μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας. Αν είχαν υποψίες, θα είχαν κρατήσει αυτά τα δύο σοβαρά πειστήρια, προκειμένου να περάσουν από εξέταση DNA και τοξικολογικό έλεγχο. Από την άλλη, πάντως, οι γιατροί που κατέθεσαν στο δικαστήριο περιέγραψαν ως τουλάχιστον περίεργη τη συμπεριφορά της κατηγορουμένης, την ημέρα του μοιραίου επεισοδίου. Και ιαροδικαστές έχουν δώσει στοιχεία που κατά την άποψή τους δείχνουν «φόνο» της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

 

Η Πισπιρίγκου θα καταθέσει στην απολογία της ότι η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί με σοβαρά προβλήματα υγείας. Είχε σημαντικό ιστορικό επιληψίας, για την οποία λάμβανε βαριά αγωγή με κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος, λοίμωξη αναπνευστικού, ατροφική καρδιά και κατέληξε κατά τη διάρκεια επιληπτικής κρίσης. Το καρδιογράφημα έως τις 15:10 έδειχνε το παιδί να είναι εν ζωή, με περίπου 35-37 σφίξεις, με τη λειτουργία βηματοδότη και την καρδιά να παράγει έργο. Από τις 15:30 και μετά φαίνεται να μπαίνει σε ηλεκτρομηχανικό διαχωρισμό, αρχίζει δηλαδή η αντίστροφη μέτρηση. Στις 15:50 κατέληξε, με βάση τα έγγραφα των γιατρών και το ηλεκτροκαρδιογράφημα, που έδειξε ισοηλεκτρική γραμμή (ευθεία).

Σχετικά Άρθρα