Το καρναβάλι πέρασε αλλά ο ΣΚΕΑΝΑ “τα χώνει” με αποδείξεις! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΕΝΩ ΟΙ ΑΡΧΕΣ… ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ

Εξηγήσεις περιμένουν ακόμα στον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης – Αναψυχής Αχαΐας, από Τοπικές Αρχές, σχετικά για την εικόνα των παράνομων υπαίθριων ψησταριών και της ασυδοσίας που επικράτησε στο κέντρο της Πάτρας, το τριήμερο του Καρναβαλιού.

Η τραγωδία των Τεμπών, αμέσως μετά τις Αποκριές, επισκίασε όπως ήταν φυσικό το θέμα, το οποίο ο κλάδος σκόπευε να φέρει στο προσκήνιο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κιόλας ξεχαστεί.

Στον ΣΚΕΑΝΑ, όπως πληροφορείται η «Πελοπόννησος», έχουν συγκεντρώσει πολλά στοιχεία και μάλιστα πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολλά βίντεο από παράνομες ψησταριές και μικροπωλητές, οι οποίοι κινήθηκαν ανενόχλητοι στο Πατρινό Καρναβάλι και ετοιμάζεται να τα βγάλει «στη φόρα», όταν ανοίξει ξανά το θέμα συζήτησης με τους αρμόδιους φορείς.

«Ας είναι καλά το Tik – Tok που μας προσέφερε πλούσιο αποδεικτικό υλικό. Εχουμε εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο, με όλα όσα συνέβησαν στο κέντρο της Πάτρας. Μέχρι και καντίνες από Θεσσαλονίκη είχαν έρθει εκείνες τις ημέρες, έχοντας καταλάβει περίοπτη θέση, χωρίς να τους ενοχλήσει κανένας» ανέφερε στην «Π» στέλεχος του ΣΚΕΑΝΑ.

Οι καταστηματάρχες δεν κρύβουν ότι και πολλά από τα μέλη του, λειτούργησαν με παρόμοιο – παράνομο τρόπο, κατά τις ημέρες του Πατρινού Καρναβαλιού, βγάζοντας έξω από τα μαγαζιά τους υπαίθριες ψησταριές και μεγάφωνα για μουσική, προς προσέλκυση πελατείας.

Ο Δήμος Πατρέων υποστήριζει ότι δεν είχε δώσει άδειες σε μικροπωλητές και πλανόδιους για να μοιράζουν σουβλάκια και μαυροδάφνες, κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Πατρινού Καρναβαλιού και ότι προσπάθησε να προστατεύσει την οργανωμένη εστίαση και σύμφωνα με αρμόδιους οι μόνες άδειες που δόθηκαν σε μικροπωλητές αφορούσαν εμπορικά και αποκριάτικα είδη, καρναβαλικά αξεσουάρ κ.τλ. Ομως κι αυτές δεν δόθηκαν για να λειτουργήσουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, αφού σεβάστηκαν την απόφαση για απαγόρευση τραπεζοκαθισμάτων πάνω στον δρόμο.

Οι Πατρινοί, που πέρασαν το τριήμερο από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, είδαν αρκετούς μικροπωλητές κατά μήκος του να βρίσκονται εκεί και να πωλούν τα είδη τους. Οπότε κάτι στραβά πήγε στο όλο θέμα…

ΣΚΕΑΝΑ: Μάρτυρες της μεγαλύτερης ανεξέλεγκτης υπαίθριας εστίασης που βίωσε ο θεσμός 

Ενδεικτική παραμένει η ανακοίνωση της διοίκησης, που στρέφει εξαρχής τα «βέλη» της ενάντια στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, καταγγέλλοντας ότι έμειναν να παρακολουθούν αδιάφοροι. «Το τριήμερο της κορύφωσης των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού του 2023, η οργανωμένη εστίαση έμεινε εντελώς απροστάτευτη απ’ τους επίσημους φορείς του κράτους και της πόλης. Κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου μετατράπηκε σε υπαίθριο κατάστημα εστίασης από πλανόδιους, «επαγγελματίες» εστίασης, εμπορικά καταστήματα και από οποιονδήποτε θέλησε να πουλήσει ανεξέλεγκτα τα πάντα. Μόνο μισόλογα και μετάθεση ευθυνών, γραφειοκρατικές αντιπαραθέσεις, δήλωση αδυναμίας ελέγχου και ικανοποίηση για την ασφάλεια των πολιτών και των επισκεπτών.Θα συμφωνήσουμε 100% μόνο στο τελευταίο. Ευτυχώς πετύχαμε να έχουμε ένα ασφαλές Καρναβάλι. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς γιατί όλοι γίναμε μάρτυρες της μεγαλύτερης ανεξέλεγκτης υπαίθριας εστίασης που βίωσε ο θεσμός. Η εικόνα αυτή είναι επιλογή. Καμία παρέμβαση, κανένας έλεγχος. Ολοι παρατηρητές. Η συζήτηση για το τι Καρναβάλι θέλουμε έχει ολοκληρωθεί και δόθηκαν όλες οι απαντήσεις με πράξεις και παραλείψεις απ’ τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο ΣΚΕΑΝΑ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ της οργανωμένης εστίασης που ελέγχεται 365 μέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα από δεκάδες διαφορετικές υπηρεσίες. Η πόλη είναι;».

Σχετικά Άρθρα