Το αγαπημένο στέκι του Βασίλη Καρρά στην Πάτρα – Τι λένε οι φίλοι του – ΦΩΤΟ

Όπως λέει και το τραγούδι του, δεν ήταν μόνο ο βορράς που δάκρυσε για τον θάνατό του, αλλά κι ο νότος… Ο Βασίλης Καρράς τραγουδήθηκε αυτές τις μέρες και στην Πάτρα.

Ξημερώματα Χριστουγέννων αλλά και Τρίτης, ο πεζόδρομος της Αγίου Νικολάου, από Μαιζώνος έως Ρήγα Φεραίου, ήταν γεμάτος νέους που είχαν μετατρέψει τον χώρο σε υπαίθριο «κέντρο» τραγουδώντας μόνο Καρρά. Τα βιντεάκια Πατρινών παιδιών στο TikTok έγιναν viral και δεν ήταν μόνο αυτά που κυκλοφόρησαν απ’ τα Λαδάδικα και την Θεσσαλονίκη.

Άλλωστε ο λαϊκός ερμηνευτής και δημιουργός, που επί πέντε δεκαετίες έδινε τραγούδια στον κόσμο, μένοντας όμως πάντα πιστός σε σεμνή συμπεριφορά παρά το «άστρο» της επιτυχίας, δεν ήταν λάτρης μόνο του βορρά, αλλά και της Πάτρας. Κι είχε στην πόλη αναρίθμητους φίλους, κάποιους μάλιστα, και «καρδιακούς».

karras 500 1

 

ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΜΕ ΘΕΑ..

IMG 4251

Γι’ αυτό κι ερχόταν συχνά στην πόλη, όχι μόνο για να εμφανιστεί κάπου, αλλά και σε ινκόγκνιτο επισκέψεις, για να δει φίλους, να μιλήσει μαζί τους και μετά να ξαναφύγει για Αθήνα. Για όσους, λοιπόν, δεν γνωρίζουν, το πλέον αγαπημένο του στέκι στην Πάτρα ήταν ο… πλάτανος, στο πάνω μέρος στις σκάλες της Γεροκωστοπούλου, (φωτογραφία ένθετη), όπου πέρασε, και πολλά ατελείωτα βράδια, αλλά και πολλά μεσημέρια αγναντεύοντας την θέα που του άρεσε, προς την πλατεία Γεωργίου και τη θάλασσα.

Ο ΦΙΛΟΣ… ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

φωτο ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ 1 e1703862212231

Πάντα μαζί με έναν από τους «καρδιακούς» του φίλους, τον Βασίλη Μιχόπουλο, που διαθέτει στο συγκεκριμένο σημείο κατάστημα εστίασης και που ουκ ολίγες φορές βρέθηκε φιλοξενούμενος ο ίδιος στο «ησυχαστήριο» του ερμηνευτή, στην Καβάλα. Η «Πολιτεία» βρήκε τον κύριο Βασίλη την επομένη του θανάτου του Βασίλη Καρρά. Ώρα 10 το πρωί, κι ο ίδιος καταβεβλημένος απ’ τον θάνατο του φίλου του.

φωτο ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ

«Τι να θυμηθώ;» μας λέει. «Τον ξέρω από τότε που ‘χω το μαγαζί. Πρωτοήρθε και μας έδεσε μια χημεία, όπως τον έδενε με κάθε άνθρωπο αν ήταν απέναντι του ειλικρινής. Του άρεσε η απλότητα, σεβόταν, αγαπούσε τους ανθρώπους. Του άρεσαν τα καλαμπούρια, τα πειράγματα, αλλά κι ηρεμία που του χάριζε η πόλη όταν ερχόταν», μας είπε. Λέξεις που όμως βγήκαν με δυσκολία απ’ το στόμα του λόγω της συγκίνησης.

Δυστυχώς, δεν μοιράστηκε τίποτα μαζί μας από στιγμές αξέχαστες. «Αυτά ανήκουν σ’ εμένα κι εκείνον», λέει μεταφέροντάς μας πλήρως το αίσθημα θαυμασμού αλλά και σεβασμού που έτρεφε για τον φίλο του, για τον Άνθρωπο Βασίλη και όχι για τον «επώνυμο» λαϊκό τραγουδιστή και είδωλο.

 

 Ο ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

φωτο Γιαννόπουλος

Βέβαια, δεν υπήρξε φορά που ο Βασίλης Καρράς ήρθε στην Πάτρα και δεν είχε μαζί του, διαρκώς δίπλα του, τον άλλο «μεγάλο» Έλληνα Στιχουργό, αγαπημένο και του Καρρά, και του Πάριου, και του Πασχάλη Τερζή και πολλών άλλων, τον άνθρωπο που έχει γράψει μερικές εκατοντάδες λατρεμένα τραγούδια που έγραψαν ιστορία, αν και ο ίδιος παραμένει ένας σεμνός συμπολίτης που δεν αρέσκεται σε δημόσιες εμφανίσεις.

Καταγραφή στο Web 26 12 2023 13923 www.facebook.comΚαταγραφή στο Web 26 12 2023 124513 www.facebook.com

Μιλάμε για τον Βασίλη Γιαννόπουλο, από την Οβρυά. Ο κύριος Βασίλης έγραψε στον λογαριασμό του στο φέισμπουκ, δύο φορές: Τη μία, «Καλό σου ταξίδι γλυκές μου Άρχοντα…». Και τη δεύτερη, «Φίλε Βασίλη… δεν θα ήθελα να ήταν αυτό το τελευταίο μας τραγούδι… είναι άδικο!!». Ανεβάζοντας ένα τραγούδι. Αυτό που ο ίδιος ο Καρράς παρουσίασε πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή, λέγοντας: «Είναι χρόνια γραμμένο αλλά δεν ξέρω γιατί μου ήρθε να το παρουσιάσω τώρα. Είναι απλό, λιτό, ακούστε το…».

Σχετικά Άρθρα