Τι έγινε στο Δικαστήριο με το γάλα ΠΡΩΤΟ! Παραιτήθηκε δικηγόρος του κατηγορούμενου! Ο Κούγιας δεν κατάφερε να έλθει

Ανεβλήθη λόγω απουσίας του δικηγόρου των μηνυτών Αλέξη Κούγια (ήταν στην υπόθεση του Βόλου), η υπόθεση της κατηγορίας εκβίασης κατά πρώην υποψηφίου περιφερειακού συμβούλου και μέλους της Διοίκησης του Συνεταιρισμού Γάλακτος «Πρώτο». Την μήνυση είχε κάνει η οικογένεια πρώην Προέδρου του Συνεταιρισμού ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση με τον ίδιον να δηλώνει πως επρόκειτο για «στημένη σκευωρία»! Στο Δικαστήριο χθες ήσαν δύο από τους τρεις μηνυτές, καθώς και οι συλληφθέντες, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και η σύντροφός του. Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε με συνήγορο τον Γιώργο Αποστολόπουλο καθώς ο έτερος δικηγόρος του Θάνος Αμπατζής δήλωσε προ ημερών ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην υπόθεση.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή και η υπόθεση ανεβλήθη επ’ αόριστον! Το περιστατικό είχε συμβεί την παραμονή των Θεοφανείων όταν κατά τον μηνυτή ο μηνυόμενος του ζήτησε 300.000 ευρώ για να τον «σώσει» από επικείμενες δικαστικές περιπέτειες με τον Συνεταιρισμό! Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συναντηθούν και ο μηνυτής θα του έδινε  150.000 ευρώ. Όμως ειδοποίησε την Αστυνομία και στην Πάτρα έφθασαν αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών από την Αθήνα. Το μπλόκο των αρχών Ασφαλείας στήθηκε σε δύο σημεία της βόρειας Πάτρας. Αφενός σε παραλιακή καφετέρια και αφετέρου στις εγκαταστάσεις του καταγγέλλοντος των εκβιασμών από τον οποίο ζητήθηκαν 300.000 ευρώ προκειμένου να πάψει η αντιπαράθεση του συνεταιριστικού φορέα με τον πασίγνωστο επιχειρηματία.

Οι  δύο άνδρες  συναντήθηκαν στο παραλιακό καφέ της βόρειας Πάτρας το βράδυ της Παρασκευής και ενώ τελούσαν υπό παρακολούθηση από άνδρες του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Ακολούθως και οι δύο μετέβησαν στην επαγγελματική εγκατάσταση του καταγγέλλοντος και εκεί ο φερόμενος ως εκβιαστής και η φίλη του πήραν μία τσάντα με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Εκείνη τη στιγμή επενέβησαν οι άνδρες του τμήματος εκβιαστών και συνέλαβαν το ζευγάρι.

Μάλιστα οι Αρχές Ασφαλείας εξασφάλισαν βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της καφετέριας. Ο πρώην υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και πρώην υποψήφιος βουλευτής, κρατήθηκε, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όμως η κατηγορία του μετετράπη σε πλημμέλημα καθώς ο Εισαγγελέας έκρινε πως δεν υπήρξε «απειλή» ή «βία» ώστε να στοιχειοθετηθεί κακουργηματικήξ κατηγορία. Ετσι αφέθη ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη. Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος είχε εμπλακεί και σε υπόθεση ξυλοδαρμού, τότε ως θύμα. Είχε καταγγείλλει πατέρα και γιο από χωριό της Αχαϊας ότι τον είχαν χτυπήσει.

Σχετικά Άρθρα