ΣΑΛΟΣ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Καθηγήτρια απέρριψε εργασίας μαθήτριας γιατί… δεν υποστηρίζει τις “λούγκρες”

Ένα περιστατικό, που φαίνεται να συνέβη σε Γυμνάσιο της Πάτρας, συγκλονίζει, από τη στιγμή που μητέρα μαθήτριας το κατήγγειλε, με πρωταγωνίστρια «ομοφοβική» καθηγήτρια, η οποία κάνει «ώρες» στο συγκεκριμένο σχολείο.

Η κυρία Β, περιέγραψε με ανάρτησή της στο διαδίκτυο, όσα βίωσε η κόρη της. Όλα ξεκίνησαν όταν η εκπαιδευτικός ανακοίνωσε στην τάξη ότι θα γράψουν διαγώνισμα στο μάθημα της Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να κάνουν μία εργασία ελεύθερου θέματος για επιπλέον βαθμό.

«Η κόρη μου, ευαισθητοποιημένη με αρκετά κοινωνικά προβλήματα αποφασίζει να κάνει εργασία σχετικά με τρία από αυτά, τα οποία την έχουν προβληματίσει κατά τη διάρκεια της εφηβείας της πάρα πολύ: Σεξισμός, Ομοφοβία, Πείνα. Αφιερώνει χρόνο, ψάχνει πηγές και κάνει αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία. Το παρουσιάζει, περήφανα την ώρα του μαθήματος για να πάρει την εξής ανεκδιήγητη απάντηση από την “καθηγήτριά” της: “Δεν μετράω την εργασία σου γιατί «δεν υποστηρίζω λούγκρες» τονίζοντας πως δεν κοιτάει τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει γράψει και μένει μόνο στην ομοφοβία».

Όπως τόνισε η μητέρα, «η συγκεκριμένη καθηγήτρια κάνει μάθημα στα παιδιά αυτά 3 φορές την εβδομάδα. Η μητέρα δηλώνει πως έχει ενημερώσει αρμοδίως όμως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε».

Για να συμπληρώσει: «Ευτυχώς το παιδί μου αποφοιτά φέτος από το συγκεκριμένο σχολείο. Η εν λόγω “καθηγήτρια” όμως θα έχει τις ψυχές πολλών παιδιών στα χέρια της τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι από καρδιάς να μην πέσει στα χέρια της καμιά λούγκρα Υ.Γ. Ευχαριστώ επίσης για τις νέες λέξεις που μαθαίνουν στο σχολείο. Η κόρη μου και κάποια άλλα παιδιά ΔΕΝ ήξεραν την έννοια της συγκεκριμένης λέξης!» καταλήγει.

Πάντως από την  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λάβαμε τη διαβεβαίωση πως καμία μητέρα μαθήτριας, από την Πάτρα, δεν έχει μεταβεί στα γραφεία για επίσημη καταγγελία.

Σχετικά Άρθρα