Πόσο κοστίζουν 5 διανυκτερεύεις τον Αύγουστο στα Ελληνικά νησιά;

Κάναμε μια έρευνα, για τα πιο δημοφιλή αλλά και κάποια οικονομικά νησιά, και σας την παρουσιάζουμε παρακάτω.

Οι τιμές αφορούν δύο ενήλικες με αυτοκίνητο ή αεροπορικά και ενοικίαση αυτοκινήτου, τις ημερομηνίες 1 -6 Αυγούστου 2023.

Ξεκινώντας από το Αιγαίο και την κοσμοπολίτικη Μύκονο, τα ακτοπλοϊκά με αυτοκίνητο κοστίζουν 448€, ενώ τα αεροπορικά σύνολο 130€ και η ενοικίαση αυτοκινήτου για τις 6 ημέρες 30€.
Οι τιμές για δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από 180€ ανά διανυκτέρευση.

Λίγο καλύτερες τιμές, εκτός από τα ακτοπλοϊκά θα βρουν όσοι επιλέξουν την μαγευτική Σαντορίνη. Ακτοπλοϊκά για 2 άτομα με αυτοκίνητο κοστίζουν 488€. Τα αεροπορικά σύνολο από 130 και η ενοικίαση αυτοκινήτου για όλες τις ημέρες από 215€.
Η διαμονή θα σας κοστίσει από 100€ το δίκλινο την ημέρα.

Στην Σύρο, που έχει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών δρομολογίων αλλά και καταλυμάτων που διαθέτει, τα ακτοπλοϊκά θα σας κοστίσουν 387€ και η διαμονή από 90 – 100το δίκλινο.
Αλλάζοντας πέλαγος και εστιάζοντας στο Ιόνιο, στην κοντινή μας Κεφαλονιά τα ακτοπλοϊκά από Κυλλήνη προς Πόρο κοστίζουν σύνολο για 2 άτομα με αυτοκίνητο 144€ και από Πάτρα προς Σάμη σύνολο 167,40€. Εδώ είναι πιο οικονομικές οι τιμές της διαμονής με τιμές που ξεκινούν από 80 ανά διανυκτέρευση.

Κλείνοντας στον καταπράσινο παράδεισο τον Παξών, που οι τιμές είναι σχετικά ανεβασμένες σε σχέση με τα άλλα νησιά του Ιονίου (λόγω του μικρού αριθμού καταλυμάτων), θα χρειαστείται για τα ακτοπλοϊκά από Ηγουμενίτσα 126,30€ και για την διαμονή σας από 110€ την διανυκτέρευση.

Αφού έχει καλύψει κανείς ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή, σειρά έχει η ζωή στο νησί. Εδώ, έχεις να υπολογίσεις τουλάχιστον ένα κυρίως γεύμα μέσα στην ημέρα και στη συνέχεια σνακ, street food, καφέ, χυμό και ποτό – το λιγότερο 50€. Αν πάλι επιλέξεις να ξεκινήσεις την ημέρα σου με πρωινό σε κάποιο δημοφιλές μαγαζί, να επισκεφτείς κάποιο εστιατόριο με δημιουργική κουζίνα, να ανοίξεις ένα μπουκάλι κρασί και να πιεις παραπάνω από ένα cocktail το βράδυ, τότε το budget ξεφεύγει επικίνδυνα.

 

Σχετικά Άρθρα