Προχωρά η κατασκευή του Retail Park στην Πάτρα. Αντιδράσεις από τοπικές επιχειρήσεις!

Προχωρά η κατασκευή του νέου retail park στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΒΕΞ στην Πάτρα.

Το ακίνητο – φιλέτο 21,5 στρεμμάτων, που στέγαζε την πρώην ΑΒΕΞ, στην περιοχή της Ακτής Δυμαίων απέναντι από το νέο λιμάνι της πόλης, αποκτήθηκε από την εταιρεία Ten Brinke στο τέλος του 2020.

Τα σχέδια της Ten Brinke για το εμπορικό πάρκο της Πάτρας έχουν ήδη οριστικοποιηθεί ενώ έχει ήδη κλείσει το πρώτο μεγάλο deal με τον όμιλο Φουρλή για το νέο IKEA.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Φουρλή απέκτησε το 50% της Polykenco και σχεδιάζει να λειτουργήσει στο ακίνητο της Ακτής Δυμαίων ένα μεσαίου μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ.

Το νέο εμπορικό πάρκο θα αναπτυχθεί σε χώρους 20.000 τ.μ. εκ των οποίων η εκμισθώσιμη επιφάνεια θα είναι 13.900 τ.μ. Θα περιλαμβάνει ένα μεσαίου μεγέθους κατάστημα ΙΚΕΑ και ακόμη 4 καταστήματα.

Το ύψος της επένδυσης για το εμπορικό πάρκο στην Πάτρα υπολογίζεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία νέου συγκροτήματος εμπορικών καταστημάτων σε συνολική έκταση 20.977,84 m2 μετά τη ρυμοτόμηση.

Στο οικόπεδο μέχρι πρότινος υφίστατο εργοστάσιο συγκολλητής ξυλείας, της βιομηχανίας ΑΒΕΞ το οποίο κατεδαφίστηκε ήδη.

Συνολικά θα διαμορφωθούν και 361 θέσεις στάθμευσης επιβατικών οχημάτων.

Το υπό εξέταση συγκρότημα χωρίζεται σε δύο ισόγεια κτίρια καταστημάτων με ενοποιημένα υπόγεια και ένα τρίτο μικρότερο όγκο ανάμεσά τους.

Τα δύο κτίρια τοποθετούνται παράλληλα σε απόσταση μεταξύ τους, δημιουργώντας μια υπαίθρια εμπορική στοά, όπου προβλέπονται οι είσοδοι των καταστημάτων.

Εν τω μεταξύ αρχίζουν και πληθαίνουν οι φωνές αντίδρασης για τη κατασκευή του πάρκου από μικρομεσαίους και επαγγελματίες της περιοχής οι οποίοι θεωρούν ότι η λειτουργία του θα φέρει νεα λουκέτα σε τοπικές επιχειρήσεις σε μια ήδη πληγείσα εδώ και χρόνια οικονομικά περιοχή!

Οι αντιδράσεις αυτές αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα σύμφωνα με συνδικαλιστικα στελεχη του εμπορικού κόσμου.

Σχετικά Άρθρα