Πατρινοι «σκοταδιστές» κατά του Μητροπολίτη για την απολογία π. Αναστασίου! Γελοιότητες κατά του Νεκτάριου Φαρμάκη από τους “ταλιμπάν”

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (ΓΝΩΜΗ)

Υψωσαν «μπαϊράκι» φανατικοί χριστιανοί της Πάτρας οι οποίοι με «ηγέτες» γνωστούς ιερείς (κάποιοι εκ των οποίων είχαν παραιτηθεί από συγκεκριμένα καθήκοντα και άλλοι τιμωρήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο) και επιτίθενται στον Πατρών Χρυσόστομο αφήνοντας αιχμές… ακόμη και για τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, ο οποίος στις πρόσφατες εκλογές αναγνωρίσθηκε με 60% για το έργο και την προσωπικότητά του. Αλλά ποιος από τους συγκεκριμένους συντάκτες κειμένων που κυκλοφορούν ευρέως στην πόλη, τα «λογαριάζει»; Εφθασαν σε σημείο να δηλώσουν ότι… «η πλειοψηφία των ορθοδόξων» για το Ουκρανικό ζήτημα στηρίζει τον πρώην Μητροπολίτη, «κολλητό» του Πούτιν και του φιλοπόλεμου Πατριάρχη Ρωσίας. Και να μιλούν στα επαίσχυντα κείμενά τους για «σκανδαλισμό των πιστών τον οποίον προκαλεί η εμμονή του Μητροπολίτη Πατρών να διώκει τον π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο. για τις θέσεις που εκφράζει στο ουκρανικό ζήτημα»! Όπως η «Γνώμη» αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Πατρών κάλεσε σε απολογία την προπερασμένη Τρίτη τον π. Αναστάσιο, ο οποίος έδωσε συνέντευξη σε «δίκτυο ορθόδοξων δημοσιογράφων» και εκεί κατά τον Μητροπολίτη, προέβη σε τρία ατοπήματα που τιμωρούνται ακόμη και με καθαίρεση:

 

  1. Απείθεια και καταφρόνηση του οικείου Επισκόπου κατά συρροή

 

  1. Εξύβριση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κατά συρροή

 

  1. Σκανδαλισμού των πιστών κατά συρροή.

 

Στα κείμενα που αναρτούν στο διαδίκτυο και διανέμουν στην Πάτρα, οι συγκεκριμένοι «γνωστοί – άγνωστοι» φανατικοί (μεταξύ αυτών τουλάχιστον 3 ιερείς) κάνουν λόγο για «απόφαση παρωδία της Εκκλησίας της Ελλάδος τον Οκτώβριο του 2019 για το Ουκρανικό, και με συκοφαντικό και ψευδή τρόπο ισχυρίζονται πως «αν και ο Μητροπολίτης Πατρών επικαλείται τώρα με στεντόρεια φωνή το Άγιο Πνεύμα και το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας, τα λεγόμενά του κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως της Ιεραρχίας για το ουκρανικό δείχνουν ότι τότε όλα αυτά τα θεωρούσε ασήμαντα και περιττά! Με τρόμο διαβάσαμε αυτά που είχε πει τότε: «Δεν θα είχαμε φθάσει εδώ αν κι εσείς μακαριώτατε είχατε μνημονεύσει αμέσως τον Επιφάνιο»!

 

Μάλιστα με ειρωνικό τρόποι ζητούν από τον Μητροπολίτη Πατρών να… τιμωρήσει και αυτούς, για απείθεια, αφού δεν συντάσσονται με την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου. Και για το τέλος, οι συγκεκριμένοι «ταλιμπάν» αφήνουν το καλύτερο: «Πρόσφατα Σεβασμιώτατε βραβεύσατε έναν κύριο, ο οποίος λέει στον κόσμο να πάει στο καρναβάλι. Τί θα σήμαινε υπακοή στην εκκλησιαστική αρχή για εσάς; Να πάμε στο καρναβάλι επειδή εσείς βραβεύσατε αυτόν τον κύριο; Μα δεν είμαστε το λογικό ποίμνιο; Δεν έβαλε λογική σε μας ο Θεός; Μόνο σε σας την έβαλε; Πώς σκανδάλισε το ποίμνιο ο π. Αναστάσιος; Επειδή έκανε κάποιες ιστορικές αναφορές; Μπορεί κάποιος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει στο κάτω κάτω της γραφής. Τι πραγματικά σας ενόχλησε λοιπόν; Μήπως οι «σκανδαλισμένοι» για εσάς είναι αυτοί που ακούγοντας την συνέντευξη του π. Αναστασίου έμαθαν δυο πράγματα παραπάνω και αυτό θα σας δημιουργήσει πρόβλημα; Προσευχόμαστε για εσάς Σεβασμιώτατε, να μην προχωρήσετε σε αυτόν τον δρόμο που φαίνεται ότι έχετε χαράξει»!

 

Είναι προφανές πως οι «ντόπιοι ταλιμπάν» αναφέρονται στον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη που πρόσφατα του εδόθη δικαίως το μετάλλιο του Αποστόλου Ανδρέου. Ενέργεια του Μητροπολίτη η οποία έτυχε της αποδοχής του συνόλου της κοινωνίας των Πατρών, πλην… ελαχίστων «φανατικών» σκοταδιστών»!

Σχετικά Άρθρα