ΠΑΤΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εδιωξαν και τον ιερέα από το Ιδρυμα

Στο πλαίσιο της… «ανανέωσης» (!), επαύθη από τα καθήκοντά του και ο ιερέας του Κωνσταντοπούλειου Οίκου Ευγηρίας της Πάτρας.

Η διοίκηση, ακολουθώντας πιστά το πλάνο της, «εκριζώνει» καθετί από το προγενέστερο καθεστώς.

Ετσι, μετά τις απολύσεις 7 υπαλλήλων, πήρε σειρά ο π. Δημήτρης Βαβίλης, που ιερουργούσε επί 17 ολόκληρα χρόνια. Λέγεται ότι αφορμή αποτέλεσε το γεγονός ότι τη Μεγάλη Πέμπτη δεν κοινώνησε δύο γυναίκες – τροφίμους, ωστόσο από το περιβάλλον του τονίζεται ότι αρνήθηκε την Θεία Κοινωνία επειδή «ήταν απροετοίμαστες…».

Ο κληρικός ανήκει οργανικά στην Ιερά Μητρόπολη  Πατρών και έχει τοποθετηθεί στο «Κωνσταντοπούλειο» από τον σημερινό δεσπότη, λίγο καιρό μετά την ανάληψη των ποιμαντορικών του καθηκόντων.

Η διοίκηση, δικαιολογεί -συνολικά- τις απολύσεις, που συνοδεύονται με προσλήψεις, υποστηρίζοντας ότι επιτυγχάνει την απομείωση του λειτουργικού κόστους του ιδρύματος και, προφανώς, υπαινίσσεται ότι οι νέοι εργαζόμενοι μισθοδοτούνται με χαμηλότερες αμοιβές.

Πράγματι, η ανάγκη να συμμαζευτούν τα οικονομικά είναι αυταπόδεικτη, αν δει κάποιος τα αποθέματά του, άσχετα με το αν εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσο οι περικοπές(;) μισθών συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου.

Αντικειμενικά, το «Κωνσταντοπούλειο» έχει υποστεί οικονομική ζημιά γιατί δεν εισπράττει πια «γαλαντόμες» κρατικές ή άλλες επιχορηγήσεις, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Είναι, όμως, άκρως ανησυχητικό το φαινόμενο της διακοπής δωρεών, από επιφανή ιδρύματα και οικονομικά εύρωστους ιδιώτες και ενδεικτικά, αναφέρονται ως κραυγαλέα παραδείγματα το Ιδρυμα Νιάρχος, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος κ.ά., που έχουν πάψει να ενισχύουν το ταμείο του.

Σχετικά Άρθρα