ΠΑΤΡΑ: Έκανε σεξ με την σύντροφο του… και βρέθηκε στο Νοσοκομείο! Απίστευτη περιπέτεια για Πατρινό

Επαθαν σοκ προχθές το μεσημέρι στα εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείου της Πάτρας αλλά και στο ακτινολογικό στην θέα ενός 50χρονου άνδρα ο οποίος πήγε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο με σοβαρό ερυθρό ερεθισμό και οίδημα στα γεννητικά του όργανα. Το οίδημα ξεκινούσε από το μόριό του και επεκτεινόταν και σε άλλα σημεία με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να «σφαδάζει» από τους πόνους. Οι γιατροί του είπαν αμέσως να βγάλει ακτινογραφία για να δουν τι συμβαίνει, ενώ προέβησαν άμεσα στην συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και σταδιακά να φύγει το οίδημα. Για καλή του τύχη η ακτινογραφία και οι άλλες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη δεν έδειξαν άλλη βλάβη. Όπως ανέφερε ο ίδιος στους γιατρούς, όλα έγιναν στην αρχή σεξουαλικής επαφής που είχε με την σύντροφό του. Προφανώς από κάποια απρόσεκτη και όπως απεδείχθη λανθασμένη κίνηση υπήρξε «κάταγμα» στο μόριό του, ευτυχώς όμως όχι σε βαθμό που να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με τον Πατρινό ουρολόγο – ανδρολόγο Αλέξανδρο Ραυτόπουλο  όταν το πέος βρίσκεται σε στύση, το αίμα γεμίζει τον σπογγώδη ιστό που καταλαμβάνει τα σηραγγώδη σώματα. Το αίμα είναι αυτό που κάνει το πέος σκληρό και ικανό για διείσδυση κατά τη σεξουαλική επαφή. Τα σηραγγώδη σώματα συγκρατούνται από μια ισχυρή μεμβράνη που ονομάζεται ινώδης χιτώνας. Όταν ένας άνδρας υποφέρει από κάταγμα πέους, ουσιαστικά έχει σπάσει αυτή η ισχυρή μεμβράνη»!

Εμφανίζεται συνήθως σε άνδρες ηλικίας 20-50 ετών, με μεγαλύτερα ποσοστά μεταξύ 2ης και 3ης δεκαετίας της ζωής. Το κάταγμα του πέους συμβαίνει κυρίως κατά την βίαιη διείσδυση του οργάνου, όταν ο άντρας προσεγγίζει υπό λάθος γωνία και προσκρούει στο περίνεο της συντρόφου (την περιοχή ανάμεσα στα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό). Η στάση ‘γυναίκα από πάνω’ κάνει τον άνδρα ευάλωτο στο κάταγμα, καθώς επίσης και οι ασυνήθεις στάσεις που αναγκάζεται να υιοθετεί το ζευγάρι όταν κάνει σεξ σε περίεργα μέρη, όπως στο αυτοκίνητο. Το κάταγμα συνοδεύεται από ισχυρό ήχο σπασίματος. Πόνος και οίδημα είναι πολύ συνήθη συμπτώματα και συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της επαφής ή και αργότερα. Αν τραυματιστεί η ουρήθρα υπάρχει αίμα στην άκρη του οργάνου και δυσκολία στην ούρηση ή ακόμα και αδυναμία ούρησης. Το κάταγμα πέους αποτελεί μια ιατρικά επείγουσα κατάσταση και χρειάζεται άμεση εξέταση και αντιμετώπιση. Η θεραπεία εκλογής του κατάγματος πέους είναι η χειρουργική αντιμετώπιση και μάλιστα άμεσα μέσα σε 6-8 ώρες από το συμβάν. Μελέτες έχουν αναδείξει ότι με αυτό τον τρόπο μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα μετατραυματικής στυτικής δυσλειτουργίας, χωρίς βέβαια να εξαλείφεται.

Σχετικά Άρθρα