Παρίσι 2024: Η γαλλική φινέτσα στη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων

Χρειάζονται μόνο τέσσερα αυτοκίνητα από το διαλυτήριο ή το ατσάλι από περίπου 50 πλυντήρια ρούχων, προκειμένου να φτιαχτούν οι 2.000 δάδες – πυρσοί που χρειάζονται για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, αλλά η διαδικασία απαιτεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Έξι τόνοι από αστάλι έλιωσαν από την κατασκευαστική εταιρεία ArcelorMittal, επίσημο συνεργάτη του Παρισιού 2024, προτού διαμορφωθούν σε πλάκες 0,7 χιλιοστών που αποστέλλονται στο εργοστάσιο της Νορμανδίας της γαλλικής εταιρείας ασημικών και μαχαιροπήρουνων Guy Degrenne.

Εκεί, κόβεται με λέιζερ, συγκολλάται και συναρμολογείται από μερικές δεκάδες εργάτες που θα παραδώσουν τους πυρσούς μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σηματοδοτώντας το τέλος μιας διαδικασίας εννέα μηνών.

Το αποτέλεσμα είναι μια λεπτή σε εμφάνιση δάδα, με μία πινελιά που αντιπροσωπεύει τη Μεσόγειο Θάλασσα και τους Ωκεανούς, όπου θα ταξιδέψει η Ολυμπιακή φλόγα από την Ελλάδα και τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη.

Η δάδα, που έχει ύψος 70 εκατοστά και βάρος 1,5 κιλό, είναι αδιάβροχη και αντιανεμική καθώς είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε η φλόγα να μπορεί να αντέξει έναν άνεμο 20 χλμ/ώρα και τις ριπές στα 60 χλμ/ώρα. «Πέρασε επίσης από ένα τεστ πρόσκρουσης, αντέχει σε πτώση τριών μέτρων», δήλωσε ο διευθυντής του έργου Φρανκ Βασιλέφκσι της ArcelorMittal.

Σχετικά Άρθρα