Ο Αυγενάκης πετάει έξω την Πάτρα από το Μουντιάλ 2030! Επέλεξε Αθήνα, Θεσσαλονίκη… και την πατρίδα του την Κρήτη!

Σε επαφή με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο για το ενδεχόμενο κατάθεσης κοινής υποψηφιότητας με στόχο τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030 βρίσκεται η Ελλάδα, όπως επιβεβαίωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ωστόσο, διευκρίνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, δεν έχει κατατεθεί ακόμη φάκελος, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετά πράγματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ Κρήτης, ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε ότι, σε περίπτωση που προχωρήσει το πρότζεκτ, θα συμπεριληφθεί στον φάκελο το Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά για τον Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

«Όντως έχουμε ξεκινήσει μια συζήτηση με τις δύο αυτές χώρες για την προετοιμασία διεκδίκησης μιας τέτοιας διοργάνωσης, αλλά ωστόσο έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε», τόνισε ο υφυπουργός, που εξέφρασε όμως και τις επιφυλάξεις που υφίστανται.

«Δεν σας κρύβω ότι έχουμε θέσει στο τραπέζι αρκετούς προβληματισμούς, για θέματα τα οποία ξεπερνούν τον αθλητισμό, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι συνθήκες εργασίας, η στάση της Σαουδικής Αραβίας στην πρόσφατη ενεργειακή κρίση. Παρόλα αυτά, όμως, λειτουργούμε παράλληλα προσεκτικά, χωρίς υπερβολές και χωρίς να έχουμε καταλήξει και να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε επίσημη διεκδίκηση», σημείωσε. Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, από μέρους του, έχουν «πέσει στο τραπέζι» τρεις πόλεις της Ελλάδας που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες, εφόσον προχωρήσει η διεκδίκηση του Μουντιάλ: το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. «Εφόσον προχωρήσει το project, το Παγκρήτιο Στάδιο θα ανακαινιστεί πλήρως, ώστε να είναι ένα σύγχρονο στάδιο, ικανό να φιλοξενήσει αγώνες Μουντιάλ. Αλλά ξεκαθαρίζω ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να καταλήξουμε και να καταθέσουμε το φάκελό μας και να είναι ένα κοινό αίτημα».

Ακόμη, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε και στο ιστορικό των επαφών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ενδιαφέρον διαχρονικό από τους Άραβες, και από το Κατάρ, αλλά και από τη Σαουδική Αραβία, για να έρθουν πιο κοντά με την Ευρώπη. Κι ένας τρόπος που επέλεξαν είναι μέσω του αθλητισμού.» Είναι αισθητή πλέον η στρατηγική, την οποία έχουν εφαρμόσει τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση. Δεν έχει “κλειδώσει” τίποτα. Δεν έχει κατατεθεί φάκελος υποψηφιότητας. Είμαστε μια ομάδα που δουλεύει γι’ αυτό, αλλά που όμως θέλουμε πολύ δρόμο ακόμη».

Σχετικά Άρθρα