Νίκος Οικονομόπουλος: «Με στενοχωρεί όταν καλλιτέχνες μεγαλύτερης ηλικίας δεν μπορούν να αποδώσουν φωνητικά»

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό». Ο γνωστός τραγουδιστής, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην φθορά που έχουν στον χρόνο οι καλλιτέχνες, ενώ κατά την γνώμη του θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματούν το τραγούδι.

nikos oikonomopoulos020143

Στην αρχή της συνέντευξης, ο Νίκος Οικονομόπουλος αναφέρθηκε στην φυσική φθορά της φωνής με την πάροδο του χρόνου: «Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα σταματήσω να πουλάω όπως σήμερα. Κάποια στιγμή δεν πουλάμε όσο πουλούσαμε στα νιάτα μας, φυσιολογική φθορά. Και η φωνή μας αρχίζει να γερνάει, αλλά και καλλιτεχνικά γερνάς, δεν έχεις να προσφέρεις άλλα πράγματα».

nikos oikonomopoulos020142

Στην συνέχεια, ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής ανέφερε: «Με στενοχωρεί να βλέπω καλλιτέχνες μεγαλύτερης ηλικίας που δεν μπορούν να αποδώσουν φωνητικά, αλλά αν υπάρχουν βιοποριστικοί λόγοι δεν μπορείς να πάρεις θέση. Είναι κατά πόσο θες κι εσύ να πουλάς τον εαυτό σου. Δηλαδή, ας πάρεις ένα μεροκάματο, θες να σε δουν να μην τραγουδάς ή να σε απομυθοποιήσει ο άλλος; Δεν θέλω να φτάσω σε αυτό το σημείο».

nikos oikonomopoulos02014

Όσο για ποια φωνή θεωρεί κορυφαία, ο Νίκος Οικονομόπουλος απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κορυφή, θεωρώ ότι υπάρχουν μεγάλες φωνές που έχουν αφήσει ωραία τραγούδια. Δύσκολα μπορώ να παραδεχτώ φωνές, δύσκολα. Είμαι αυστηρός και με τον εαυτό μου πάνω από όλα. Για μία φωνή που δεν κρύβω ποτέ την αγάπη μου, είναι ο Γιάννης Πάριος».

Σχετικά Άρθρα