Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Σύγχρονοι Ηρώδεις όσοι δρομολογούν την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια»

Από τον άμβωνα του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, Κυριακή, μετά την Χριστού Γέννησιν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων, στον μιαιφόνον Ηρώδη, ο οποίος εδίωξε τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν και εφόνευσε χιλιάδες Νήπια, προκειμένου να εξοντώση τον Σαρκωθέντα Κύριο. Ο Ηρώδης, εσημείωσε ο Σεβασμιώτατος είχεν οικτρό και φοβερό τέλος.

Εν συνεχεία μίλησε για τους συγχρόνους Ηρώδεις, οι οποίοι είναι, όσοι δεν αφήνουν τα παιδιά να γεννηθούν και τα φονεύουν, προτού δούν το φως του ηλίου· Όσοι σκοτώνουν παιδιά στις πολεμικές επιχειρήσεις και τέλος όσοι βούλονται να νομοθετήσουν εις βάρος των παιδιών, αδιαφορώντας για τα δικαιώματά τους, όσοι δηλαδή προωθούν την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα «ζευγάρια».

Με ποια λογική μπορεί κανείς να νομοθετήση και να μιλάη για δύο πατεράδες η για δύο μανάδες; Ποίος είναι δυνατόν να καταργήση την φυσιολογία του ανθρώπου, ο οποίος είναι δημιουργημένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν Θεού;
Ποίος έχει το δικαίωμα να πληγώση ανθρώπινες αγνές υπάρξεις, φορτώνοντας τις αγνές καρδιές τους με ψυχολογικά και άλλα προβλήματα;

Η Εκκλησία γνωρίζει και ευλογεί τον γάμο μεταξύ ανδρός και γυναικός και πορεύεται σύμφωνα με την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Σέβεται και ευλογεί την οικογένεια με την μορφή που την γνωρίζομε και την αποδεχόμεθα όλοι και δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβασθή με «πρότυπα» τα οποία εισάγονται εις βάρος αυτής ταύτης της οντολογίας και φυσιολογίας του ανθρώπου, όπως τον εδημιούργησε ο Θεός και εις βάρος του ιερού θεσμού της οικογενείας και των ιερών παραδόσεων του τόπου μας.
Η Εκκλησία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των ανθρώπων και όπως συμβαίνει με κάθε λογικό άνθρωπο, τα δικαιώματα των παιδιών και αντιστέκεται, ως έχει χρέος, στην αλλοτρίωση των ηθών και στο ευτελισμό του ανθρωπίνου προσώπου.

Σχετικά Άρθρα