ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Νοικιάζουν σπίτια στην Πάτρα με πάνω από 3.500 ευρώ το τριήμερο

Οποιος προλάβει… πρόλαβε, καθώς μόνο 168 διαθέσιμα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες υπάρχουν διαθέσιμα στην γνωστή πλατφόρμα Airbnb για το τριήμερο της Αποκριάς με τις τιμές όμως… σύμφωνα με έρευνα  να έχουν φθάσει στα ύψη! Τιμή ρεκόρ, ένα σπίτι στα Βραχνέϊκα το οποίο αν θέλει κάποιος να κλείσει για τις νύχτες της Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής θα πρέπει να πληρώσει πάνω από 3.500 ευρώ! Ένα ακόμη σπίτι νοικιάζεται πάνω από 3.000 ευρώ, ενώ πάνω από 20 από 2.000 έως και 2.500 ευρώ! Τα μισά από τα 168 διαθέσιμα σπίτια δίνονται σε τιμή από 1000 έως και 2.000 ευρώ για το τριήμερο, ενώ τα υπόλοιπα από 250 έως και 1000 ευρώ! Οσο για τα ξενοδοχεία; Δεν υπάρχει δωμάτιο, ενώ κάποια ενώ τις άλλες μέρες μίσθωναν το δωμάτιο στα 60 με 70 ευρώ την βραδιά, για το τριήμερο οι τιμές ξεκινούσαν… από τα 180 ευρώ!

Να θυμίσουμε πως στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, οι καρναβαλικοί προορισμοί, Πάτρα και Ξάνθη έχουν την «τιμητική» τους με ποσοστά προ-κρατήσεων να αγγίζουν το 92% και 91% αντίστοιχα για το τριήμερο.

Υψηλά ποσοστά στους καρναβαλικούς προορισμούς έχουν καταγραφεί από τα μέσα του Ιανουαρίου στη βασίλισσα του βασίλισσα του Καρναβαλιού – την Πάτρα, που πλέον αγγίζουν το 91% και με μόλις 32 διαθέσιμα προς μίσθωση αυτοτελή ακίνητα στο Δήμο Πατρέων, σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις του Θεμιστοκλή-Ανδρέα Μπάκα.

Οσον αφορά την επισκεψιμότητα του Πατρινού Καρναβαλιού, αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, δεν αποκλείεται να δούμε πάνω από 300.000 επισκέπτες, ενώ στην μεγάλη παρέλαση όπως ανακοίνωσε ο Δήμος θα περάσουν 194 πληρώματα!

 

 

Σχετικά Άρθρα