Και με τον Νότη Σφακιανάκη έχει δουλέψει η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 – ΦΩΤΟ

Η Γεωργία Σακκά είναι η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού για το 2024.

Πρόκειται για μια χορεύτρια με σημαντική εμπειρία που έχει δουλέψει σε μεγάλα καλλιτεχνικά σχήματα στην Αθήνα (ανάμεσα σε αυτά και με τον Νότη Σφακιανάκη), έχοντας αξιόλογες σπουδές στον χορό, αλλά και συμμετοχή σε μεγάλα project.

Η ίδια ζει στην Αθήνα πλέον, αλλά η καταγωγή της είναι από την Πάτρα, ενώ εδώ έχει αρκετούς φίλους και είναι ιδιαίτερα γνωστή. Έχει μια εμφάνιση που μπορεί άνετα να ανταποκριθεί στον ρόλο της βασίλισσας και μια προσωπικότητα που της δίνει την δυνατότητα να λανσάρει και να προβάλλει το Πατρινό Καρναβάλι προς τα έξω και μέσα από τις γνωριμίες που έχει στην Αθήνα.

Η Γεωργία Σακκά θα πάρει τη θέση της Κατερίνας Βενέρη Σιούλη που ήταν η βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Γεωργία Σακκά θα είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Η επιτροπή επιλογής της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, εκτός από την ομορφιά, συμπεριέλαβε στα κριτήρια επιλογής την προσωπικότητα και τη σχέση της βασίλισσας με το Πατρινό Καρναβάλι και την Πάτρα, τα οποία είχαν επίσης βαρύνοντα ρόλο.

Η Γεωργία Σακκά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα είναι επαγγελματίας χορεύτρια και δασκάλα χορού που τα τελευταία 7 χρόνια δραστηριοποιείται στην Αθήνα.

Η σχέση της με το Πατρινό Καρναβάλι είναι έντονη και ενεργοποιήθηκε πολλές φορές αφού μεταξύ άλλων συνεργάστηκε την περίοδο 2013-2016 με το πλήρωμα 86 των Πάρη Λαλιώτη και Αλέξη Γεωργιόπουλου συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά δρώμενα, συμμετείχε σε τελετές έναρξης και λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού σε χορογραφίες της Βίκυς Αγόρα, αλλά και ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου στην παράσταση videodance «Deja vu» (χορογραφίες: Βίκυ Αγόρα, Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΚΕΔΗΠ) που προβλήθηκε διαδικτυακά λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας το 2021. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού ΧορόΧρονος, Τόπος Τέχνης & Παιδείας, Υπουργείο Πολιτισμού, Αθήνα και απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού DanseArte, Κέντρο Χορού & Τεχνών Τατιάνας Λοβέρδου, Πάτρα, έχει παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια, έχει συμμετάσχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις και έχει συνεργαστεί σε χορευτικά δρώμενα με δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Από το 1998 έως το 2009 συμμετείχε κάνοντας πρωταθλητισμό στην αγωνιστική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής της Γ.Ε. Πάτρας, κατακτώντας το Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδας και 19 μετάλλια σε όλη την Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 2019 συμμετείχε στις τελετές έναρξης και λήξης των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα με τον χορογράφο Garry Mardon.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» ευχαριστεί θερμά όλα τα κορίτσια που κατέθεσαν υποψηφιότητα για το ενδιαφέρον τους και τη συμμετοχή τους.

 

Σχετικά Άρθρα