Ενδοοικογενειακή βία: Μία καταγγελία κάθε 45 λεπτά

Κάθε 45 λεπτά η αστυνομία δέχεται μία καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυοχοϊδης, ενώ επεσήμανε ότι θα δημιουργηθεί ένα «safe house» σε κάθε περιοχή.

«Κάθε 45 λεπτά έχουμε ένα επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας και στα οποία παρεμβαίνουμε» επεσήμανε. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι «και η αστυνομία δεν μπορεί να τρέξει τόσο όσο τρέχουν οι εξελίξεις και το πρόβλημα είναι η ασφάλεια των θυμάτων». Όπως πρόσθεσε, οι αστυνομικοί πρέπει να λένε στα θύματα να παραμένουν στο αστυνομικό τμήμα.

Αχαΐα – Ηλεία: 4 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία

Στο μεταξύ, στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές σε  Αχαΐα και Ηλεία τις προηγούμενες ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

  • Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη χθες, Κυριακή, το απόγευμα στην Δυτική Αχαΐα ένας άνδρας, διότι απείλησε λεκτικά τη μητέρα του για την ζωή της, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα της Πάτρας, διότι η εν διαστάσει σύζυγός του υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για απειλές που δέχτηκε τηλεφωνικά από τον κατηγορούμενο.
  • Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ένας άνδρας χθες, Κυριακή, το βράδυ, στην Πάτρα, διότι ο αδερφός του, με τον οποίο έμεναν μαζί, υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για λεκτικές απειλές.
  • Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη χθες, Κυριακή, το απόγευμα στην Αμαλιάδα ένα ανδρόγυνο, διότι η αδερφή του άνδρα υπέβαλε καταγγελία σε βάρος τους για απειλή και εξύβριση που δέχτηκε από τον αδερφό της και εξύβριση αντίστοιχα από την σύζυγό του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Σχετικά Άρθρα