Αυτοί είναι οι Πατρινοί των οποίων τα ονόματα… είναι μέσα στον φάκελο για τα επεισόδια στο Ρέντη

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατέθεσαν φάκελο με περίπου 200 ονόματα σκληρών χούλιγκανς που δραστηριοποιούνται σε όλες ομάδες και σε πανελλαδική κλίμακα.

Μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες είναι και Πατρινοί. Πρόκειται για άτομα που στο παρελθόν φέρονται να είχαν συμμετοχή σε ποινικά αδικήματα, με ενεργό ρόλο και στο «οπαδικό κίνημα» μεγάλης ομάδας.

Οι δύο συγκεκριμένοι έχουν εμπλακεί και σε άλλες υποθέσεις, ενώ «συνδέουν» το όνομά τους και με παλαιότερες «ιστορίες» από τον αναρχικό χώρο!

Δεν γνωρίζουμε αν στον φάκελο Βρούτση – Οικονόμου, υπάρχουν και υποθέσεις βίας στην Πάτρα και κυρίως αυτή του 2018 όταν μετά τον αγώνα μπάσκετ Προμηθέα – Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί και είχε κινδυνεύσει η ζωή αστυνομικού. Ή και τα επεισόδια στο «Τόφαλος» επίσης με εμπλοκή «ακραίων» χούλιγκανς που είχαν έρθει κατά εκατοντάδες από την Αθήνα, για τον τελικό χάντ μπολ, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Ωστόσο τουλάχιστον ένα πρόσωπο από την Πάτρα με «ηγετικό ρόλο» φαίνεται ότι βρίσκεται σε θέση… περιωπής, στον φάκελο.

Επίσης, προσκομίστηκαν στοιχεία για την δράση πολλών προσώπων όχι μόνο για την τελευταία χρονιά αλλά και σε βάθος χρόνου (έως και 2007). «Yπάρχουν πρόσωπα, διευκρίνισε ο κ. Βρούτσης, που εμπλέκονται σε πολλές υποθέσεις και σε βάθος χρόνου, δηλαδή που φθάνουν ακόμη ως την εποχή της δολοφονίας του Φιλόπουλου».

Σε ό,τι αφορά τον κατάλογο των σκληρών χούλιγκανς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι η επιλογή τους έγινε από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικές αρχές «και τους καθιστούν «υψηλού κινδύνου» πρόσωπα, σε ό,τι αφορά την οπαδική βία».

Τα στοιχεία που προσκομίστηκαν αφορούν και εγκληματικές δραστηριότητες των εμπλεκομένων προσώπων οι οποίες συνδέονται άμεσα και με το κοινό ποινικό έγκλημα, όπως εκβιασμοί, ναρκωτικά, προστασία, κ.λπ.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι επίσης περιλαμβάνονται στο φάκελο που παραδόθηκε στις εισαγγελικές αρχές και καταγγελίες για ξυλοδαρμούς διαιτητών και δημοσιογράφων που έχουν καταγγελθεί κατά καιρούς από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Ακόμη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που προσκομίστηκαν είναι ενδεικτικά καθώς πρόκειται να προσκομιστούν και άλλα από τις αρμόδιες αρχές, εφόσον ζητηθούν από την Εισαγγελία.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση βρεθήκαμε σε μια υψηλού συμβολισμού κίνηση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να καταθέσουμε πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε την αποφασιστικότητα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους και την ασφάλεια των αξιών του αθλητισμού.

Τα στοιχεία που καταθέσαμε έχουν να κάνουν με πραγματικά περιστατικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία ξεπερνάει τα όρια του αθλητισμού και συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα που παραπέμπουν σε εγκληματική οργάνωση» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βρούτσης.

Σχετικά Άρθρα