Απολογείται ο Κώστας Σπηλιόπουλος

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ την περίοδο 2018-2019, μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη-ανακριτή, για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο περιοριστικός όρος που του επιβλήθηκε είναι η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Όπως αναφέρει το larissanet.gr, ο Εισαγγελέας του άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών δια παραλείψεως και πλημμεληματική δίωξη για ανθρωποκτονία, βαριά σωματική βλάβη και ελαφρά σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή δια παραλείψεως.

Η δίωξη που ασκήθηκε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, σχετίζεται με τη μη διασφάλιση συντήρησης των συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο όπως το ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας GSM-R και τα συστήματα σηματοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα συστήματα σύμφωνα και με τα πορίσματα πραγματογνωμόνων, δεν λειτουργούσαν το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου που συγκρούστηκαν οι δύο αμαξοστοιχίες στα Τέμπη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 άτομα.

Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο κ. Κώστας Σπηλιόπουλος ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του ΟΣΕ από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο του 2020. Να σημειωθεί ότι ο κ. Σπηλιόπουλος είχε τοποθετηθεί δημόσια (διαβάστε ΕΔΩ) για τη δίωξη του μόλις αυτή έγινε γνωστή στα τέλη Αυγούστου.

Σχετικά Άρθρα